"Har gjort ett fantastiskt jobb"

FOTBOLL

Landslagsspelarna positiva över att Erik Hamrén fortsätter som förbundskapten

Foto: Landslagsspelarna är positiva till Hamrén.

I dag blev det klart att Erik Hamrén fortsätter som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget i minst två år till.

– Vi har gjort ett fantastiskt jobb med tanke på resultaten, så det är goda nyheter, säger Johan Wiland.

Foto: Erik Hamrén blir kvar som Sveriges förbundskapten.

I dag avslöjade svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att Erik Hamrén blir kvar som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget i minst två år till. Det innebär att det blir han som ska ta Sverige till EM i Frankrike år 2016.

Beskedet tas emot positivt i landslaget.

– Personligen har jag fått stor tillit av honom och jag har ju haft honom i både landslag och klubblag, så känns det bra. Resultaten kan man inte klaga på heller tycker jag, vi kommer tvåa i ganska tuff grupp och åkte ut mot Portugal, säger högerbacken Mikael Lustig.

– Det som känns positivt är att vi har haft en bra känsla de senaste landslagssamlingarna och kunnat bygga något positivt för fortsättningen.

"Att vi inte tog oss till VM var oflyt"

Landslagsveteranen Anders Svensson är inte alls överraskad.

– Det var väl ganska väntat, måste man ju säga. Han har gjort ett bra jobb, egentligen vad man kan förvänta sig resultatmässigt. Det var ju väldigt synd på världsmästerskapet, vi hade tuffa förutsättningar med Tyskland i gruppen och lyckades ändå komma tvåa. Sedan fick vi Portugal i playoff, det var ingen drömlottning.

Andremålvakten Johan Wiland håller med.

– Jag tycker att han har gjort det bra och varit bra en coach som förbundskapten. Det är små marginaler i fotboll, att vi inte tog oss till VM var lite oflyt. Men fram tills dess tycker jag att vi har gjort ett fantastiskt jobb med tanke på resultaten så det är goda nyheter. 

ARTIKELN HANDLAR OM