Bundesliga

Dortmund-stjärnan hyllas efter stora gåvan

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Donerar 520 000 kronor för att cancersjuka pojken ska kunna opereras

Cancersjuke pojken Dominica Mlynkowiak, 11, har en ny hjälte.

Hans familj saknade drygt 520 000 kronor för en nödvändig hjärnoperation.

Då kom Dortmund-stjärnan Jakub ”Kuba” Blaszczykowski, 28, till undsättning.

Till vardags stormar han fram längs Borussia Dortmunds högerkant. Och utanför plan hyllas den polske mittfältaren Jakub ”Kuba” Blaszczykowski, 28, som en hjälte.

Blaszczykowski har kommit till undsättning för en familj i hemlandet i desperat behov av hjälp. Dominica Mlynkowiak, 11, lider av neuroblastom och familjen saknade de drygt 780 000 kronor som behövdes för att operera bort hjärntumören.

Enligt polska Natemat träffade Dortmund-stjärnan Dominic i november förra året som en del klubbens välgörenhetsprojekt och när han fick höra att familjen inte skulle ha råd med operationen bestämde han sig för att hjälpa till.

”Tar sig alltid tid”

Nu avslöjar pojkens mamma Malgorzta att Blaszczykowski betalat de två tredjedelar av summan som behövdes, drygt 520 000 kronor, för att se till att operationen blir av.

– Jag vill berätta något underbart. Den store ”Kuba” Blaszczykowski har betalat det belopp vi behövde för att se till att behandlingen kan starta. Han har överraskat oss och vi är mycket glada över att ha fått lära känna honom. Vi har bara träffat honom en gång men kan konstatera att det verkligen är en stor person. Han finner alltid tid att skicka oss sms för att höra hur Dominic mår. Vi är oerhört tacksamma, skriver mamman på sitt Facebook-konto.

Blaszczykowski har velat hålla donationen hemlig, men mamman vill att Dortmund-stjärnans generositet ska uppmärksammas.

– ”Kuba” ville inte gå ut med det här men jag kan inte låta bli. TACK SÅ MYCKET ”KUBA”!

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga