Ny superfrispark tog Juventus till semifinal

"Den där mannen är guld värd för Juventus"

Med en superfrispark tog Andrea Pirlo sitt Juventus till kvartsfinal i Europa League.

Där körde han en favorit i repris – och nu väntar semi.

– Den där mannen är guld värd för Juventus, säger experten Hasse Backe i TV4 Sport Extra.

Det dröjde till den 85:e minuten innan Juventus fick hål på Lyon i det första mötet. Då dunkade mittbacken Leonardo Bonucci upp bollen i nättaket och Turin-gänget var i förarsätet inför returen.

Och matchen på Juventus stadium hade knappt början innan det smällde. Hemmalaget fick frispark precis utanför straffområdet och Andrea Pirlo klippte till.

– Den där mannen är guld värd för Juventus med de enkla målen, säger Hasse Backe.

Detta var Pirlos andra frisparksmål på lika många omgångar i Europa League och Juventus hade i det läget två mål till godo på fransmännen.

Blev spännande

Ändå skulle det bli spännande. Strax efter Pirlos 1–0 kvitterade Lyons Jimmy Briand.

– I första halvlek var Lyon riktigt bra. De spelade aggressivt och ett till mål låg lite grann i luften, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport Extra.

Efter paus tog Juventus över och drygt 20 minuter från slutet var det avgjort när Lyons mittback Samuel Umtiti styrde bollen i eget mål.

– Juventus var det starkaste laget även om de inte imponerade. Det känns som att de har mer att ge och fler spelare som borde komma upp i nivå. Det krävs mer för att de ska ta sig till final, säger Anders Andersson.

Europa League-semifinalerna lottas på fredag 12.15.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN