Lurades i fälla – skrev på ”avskedsansökan”

1 av 2 | Foto: Tillbaka från semestern Svennis såg ett reservbetonat Arsenal (utan Fredrik Ljungberg) spela 0–0 mot River Plate. Efteråt grundlurades han av en reporter från The Sun.
FOTBOLL

LONDON

Semestern blev allt annat än lugn för Sven-Göran Eriksson.

Hånad, jagad, häcklad och förlöjligad på karikatyrbilder efter otrohetsaffären.

I går var Svennis tillbaka på det jobb som så många krävt att han ska sparkas ifrån.

Sven-Göran Eriksson såg i går Arsenal träningsspela i Amsterdam. Tillbaka från semestern, men knappast utvilad. I de brittiska medierna fortsätter hetsjakten mot svensken.

The Sun har varje dag häcklat Svennis med karikatyrbilder. De brittiska tidningarna kallar honom ”Slippery Sven” (ungefärligen hale Sven). Han benämns också som ”skamlös” och ”desperat”.

”Nej, nej, nej...”

I dagens Daily Mirror svarar han dock bestämt nekande på frågan om han ska avgå:

- Nej, nej, nej. Det är ett hårt jobb, men ett bra jobb, säger han och skakar på huvudet, enligt Mirror.

The Sun, Storbritanniens största tidning, med fyra miljoner läsare dagligen, har dock redan fått Svennis att skriva på en uppsägning. Tidningen slår i dag stort upp uppsägningen med Svennis namnteckning på.

”Jag är ledsen att jag gick bakom ryggen på FA” och ”jag tror att det är bäst att jag lämnar plats för en ny förbundskapten” står det i uppsägningen.

Där står också, medvetet tvetydigt och med sexuell anspelning:

”Ni vet genom Englands spel att jag är för att man går i försvarsställning efter ”scoring” (som betyder både göra mål och ”få omkull någon”/ha sex på engelska).

Skrev glatt på

Uppsägningen är ännu ett led i häcklandet av Svennis. The Sun lät en kvinnlig reporter låtsas att hon var en supporter och be om en autograf.

Glatt skrev den ovetande Svennis därmed på den falska uppsägningen Han lät sig också fotograferas med reportern.

En ny läsarundersökning visar också att 68 procent av The Suns läsare inte tycker att Svennis gjort skäl för sin lön på 50 miljoner kronor om året.

Samtidigt är nya skandalartade avslöjanden på väg. Faria Alam uppges vara erbjuden motsvarande över 13 miljoner kronor för att publicera sin ”sexdagbok”. Som lär innehålla nya besvärande avslöjanden för Svennis.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM