AIK

”AIK ska göra rätt och riktigt för sig”

Av: 

Andreas Käck

Johan Segui.
Johan Segui.

FOTBOLL

Ny kritik riktas mot Johan Segui.

Nu svarar AIK:s ordförande.

– Min allmänna hållning är att AIK alltid ska göra rätt och riktigt för sig, säger han.

Sportbladet kan i dag berätta om de förlikningsavtal som AIK skrivit med Jonas Galottas företag SRG. Om hur den skandalomsusade affärsmannen krävt AIK på pengar och att han hela tiden stöttats av Johan Segui.

Nu bemöter AIK:s ordförande uppgifterna.

Vad tycker du om avtalet som skrevs den 24 april 2015 som gav SRG rätt till 17 000 matchbiljetter?

– Jag hänvisar sådana frågor till vd Mikael Ahlerup.

Hur kommer det sig att du personligen mejlade Mikael Ahlerup den 12 augusti och bad honom påskynda betalningen till SRG? Minns du det mejlet?

– Inte på rak arm. Men mejlkonversationer – och det som sker internt inom AIK – har med avtal att göra och där finns förpliktelser. Det är inget mer med det.

Hur kommer det sig att Jonas Galotta kontaktar dig personligen och uttrycker frustration? Borde han inte ha tagit det med ekonomichef eller vd eftersom det handlade om en betalning?

– Absolut. Allt sådant ska behandlas av vd.

Ändå kontaktar han dig?

– Ja, det får stå för honom. Var och en är fri att kontakta mig och då hänvisar jag naturligtvis vidare till den tjänsteperson som ska kunna lösa frågeställningen. Det är ingen svår matematik.

”Min allmänna hållning”

I oktober 2015 föreslår Galotta att ett nytt förlikningsavtal ska skrivas och ersätta tidigare avtal. Han vill ha 1 875 000 kronor i betalning. Vad säger du om det?

– Det finns inte mycket att säga. Jag tycker att vi ska förhålla oss till de avtal som vi ingått i, och tecknas det nya avtal så ska det ha en uppsida för AIK.

Enligt uppgift var du villig att gå med på Galottas förslag om en utbetalning på 1 875 000 kronor?

– Det har jag inga kommentarer till. Alla avtal som skrivs ska vara en överenskommelse mellan två parter, och eftersom AIK inte gick med på det avtalet så är det inte svårare än så. Mina personliga åsikter har ingen betydelse.

Hur ser du på att det återigen stormar kring klubben inför årsmötet?

– Det är som det är. Men AIK ska göra rätt och riktigt för sig, det är min allmänna hållning. Och vad gäller kommande årsmöte så säger jag som jag sagt tidigare; AIK är en föreningsdemokrati där medlemmarna bestämmer, och där man är fri att ha olika åsikter, säger Johan Segui.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Segui ville gå med på miljonkrav från Galotta-företaget

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK

Jonas Galotta

Johan Segui

AIK Fotboll