KLART: Holmén till Dynamo Moskva

FOTBOLL

Mittbacken lämnar den allsvenska klubben

Foto: Bildbyrån
Sebastian Holmén kan snart vara förlorad för Elfsborg.

Sebastian Holmén, 23, har spelat i Elfsborg sedan han var 14 år.

Nu lämnar mittbacken den allsvenska klubben för Dynamo Moskva.

– Jag och Elfsborg var överens om att skriva ett nytt kontrakt, men när detta kom upp tyckte båda parter att det var den bästa lösningen, säger han.

Sportbladet skrev för en dryg vecka sedan att Sebastian Holmén var i Ryssland för förhandlingar med Dynamo Moskva.

Och efter att Anders Svensson slutat och Anton Lans gått till Gefle stod det i dag klart att Elfsborg tappar en tredje mittback.

– Jag och Elfsborg var överens om att skriva ett nytt kontrakt, men när detta med Dynamo Moskva kom upp tyckte båda parter att det var den bästa lösningen för alla, säger Sebastian Holmén till klubbens hemsida.

Holmén, som spelat i Elfsborg sedan han var 14, förväntades få en ledarroll i försvaret efter att Svensson nu avslutat karriären. Han var nyligen med i a-landslagets januariturné.

"Klubben i mitt hjärta"

– Elfsborg är klubben i mitt hjärta och det går knappt att sätta ord på vad den betyder och har betytt för mig. Supportrarna har inte bara stöttat laget i vått och torrt utan även mig personligen, så i och med att jag själv stått där en gång i tiden har man ju skapat sig en relation till många av dem. Förhoppningvis ses vi om några år igen, för om ska jag spela fotboll i Sverige någon mer gång blir det i Elfsborg, absolut inget annat, säger Holmén.

Dynamo Moskva ligger elva i tabellen inför återstarten i mars och svensken ansluter omedelbart.

– De hoppas kunna konkurrera på allvar från och med framför allt nästa säsong, så det känns spännande och roligt att få vara med på den resan. Ryska ligan är stark och det känns som ett bra steg och en ordentlig utmaning för mig, säger 23-åringen.

ARTIKELN HANDLAR OM