19-åringen som får Klopp att drömma

Foto: Allan Rodrigues de Souza.
FOTBOLL

Allan Rodrigues de Souza.

Ska man tro Jürgen Klopp så är det namnet på Liverpools nästa storstjärna.

– Jag såg honom på träningen och tänkte bara ”Herregud!”

Jürgen Klopp hade varit i Liverpool i ett par månader när ett nytt ansikte dök upp på träningsanläggningen och tysken undrade ”Vem är det här?”

Han fick svaret att det var 19-årige brassen Allan Rodrigues de Souza som spenderat hösten på lån i finska SJK som han hjälpte hela vägen fram till ligatiteln.

– Jag såg honom på träningen och tänkte ”Herregud, vad kan vi göra för att behålla honom här och få in honom i laget?”, säger klopp till Liverpools hemsida.

”Fantastisk talang”

Problemet med Allan är att han inte har fått något arbetstillstånd i England och därför inte får representerar Liverpools A-lag.

I veckan blev 19-åringen, som senast varit utlånad till belgiska Sint-Truidense, uppkallad till det brasilianska U20-landslaget och Klopp ser en stor framtid för honom i Liverpool.

– Han är 19 år gammal och en fantastisk talang. En spelare med bra attityd och alla älskar honom. Han är en trevlig kille och en smart spelare.

– Vi hoppas kunna hitta en lösning för han kommer att spela en stor roll i Liverpools trupp i framtiden, det är jag säker på.

ARTIKELN HANDLAR OM