Mourinho: ”Tror alla att det är Zlatans sista säsong i United”

avFrida Fagerlund

Zlatan Ibrahimovic, 36, är tillbaka i träning men är långt från den tidigare formen.

Nu hintar tränaren José Mourinho om att svensken inte är kvar i Manchester United efter sommaren.

– Vi tror alla att det är hans sista säsong i Manchester United och det kommer vara ett väldigt personligt beslut för honom att välja att fortsätta spela eller sluta, säger Mourinho.

Det har varit en lång väg tillbaka för Zlatan Ibrahimovic efter knäskadan. Under torsdagskvällen befann sig anfallaren i Stockholm och berättade då att han äntligen är tillbaka i träning.

– Det känns bra, jag har tränat med laget i två veckor och det känns bra. Jag behöver träna, träna och spela för att sätta rörelserna i huvudet. Få fler matchliknande situationer för jag har varit borta ganska länge nu så minnet måste sätta sig, sa Zlatan till Sportbladet.

Foto: TT

”Ett personligt beslut”

Om det blir någon fortsättning för svensken i Manchester United är däremot oklart. Under fredagens presskonferens hintade tränaren José Mourinho om att slutet kan vara nära.

– Zlatan, vi tror alla att det är hans sista säsong i Manchester United och det kommer vara ett väldigt personligt beslut för honom att fortsätta spela eller sluta. Jag tror att han vill ha rätten att välja sitt eget liv, sin framtid. Han är en fantastisk spelare med en fantastisk karriär och den där fruktansvärda skadan förstörde några fantastiska säsonger som han skulle och borde ha gjort för oss, säger Mourinho.

”Han är inte skadad”

Portugisen säger vidare att spelaren inte längre kan räknas som skadad, men att han inte är tillräckligt återställd för en comeback.

– Han är inte skadad. Om han känner sig nöjd, redo och övertygad om att han är i tillräckligt bra form för att hjälpa laget? Nej. Men han är en uppriktig kille och en vinnare, han vill bara få tillbaka känslan av att vara helt redo, säger José Mourinho.

– Han måste arbeta hårt och förhoppningsvis kommer han nå den nivån han vill och få ett positivt gensvar.

ARTIKELN HANDLAR OM