Zlatans varning: ’Är självsäker & fokuserad’

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken redo för tidernas dyraste match

Foto: Foto: AP
 ”Vi är redo” Efter en kanonstart i Manchester United möter Zlatan Ibrahimovic rivalen Manchester City – och Pep Guardiola – i dag hemma på Old Trafford.

Premier League-säsongens hittills största match – massor med känslor.

Då trivs Zlatan Ibrahimovic, 34.

– Jag har spelat alla stora matcher – jag har bara den här kvar. Vi är redo, säger Zlatan till Manchester Uniteds hemsida.

Zlatan Ibrahimovic berättade i sin självbiografi – ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” – att han ogillar Pep Guardiola. Och José Mourinho och Pep bråkade vid flertalet tillfällen under sina sejourer i Spanien.

I dag drabbar trion samman i Manchester-derbyt.

– För mig är det de stora matcherna som får i gång en extra. Det är de matcherna som alla talar om. Jag har spelat många derbyn. Jag har spelat El Clasico, Inter mot Milan, Ajax mot Feyenoord och så PSG–Marseille, säger Zlatan.

– Jag har spelat alla. Det är bara den här jag har missat. Men det kommer på lördag (läs: i dag). Jag är väldigt förberedd, självsäker och fokuserad. Vi är redo. Nu väntar jag bara på att matchen ska dra i gång.

Pep är imponerad

Manchester-derbyt är stekhett – och rekorddyrt. Enligt Sky Sports är det tidernas dyraste derby, de troliga startelvorna är värderade till 7,6 miljarder kronor.

– Media skriver om situationerna hos de röda och de ljusblåa, och alla investeringar och övergångar diskuteras. Det är normalt, säger Zlatan.

Pep Guardiola betonade på gårdagens presskonferens att han är imponerad av Zlatans långa karriär.

– Han är en av de bästa. Jag har stor respekt för allt han har gjort, säger Guardiola.

Zlatan är dock glad att han spelar under Mourinho i Manchester United.

– Han är väldigt rak med alla spelare. Han är inte en tränare som går bakom ryggen på dig. Han säger till om du är bra eller om du inte är tillräckligt bra, säger Zlatan enligt BBC.

– Jag föredrar att det är på det sättet, i stället för en tränare som inte säger något alls.

Guardiola och Mourinho har drabbats samman 16 gånger, portugisen har endast tre vinster. Sex matcher har slutat oavgjort, medan Guardiola har sju vinster.

– Jag vill kontrollera matchen. Vi vet att vi kommer att möta ett väldigt bra lag, säger Guardiola, som även fick frågor om rivaliteten med Mourinho:

– Jag dricker gärna ett glas vin med José Mourinho efter matchen om han bjuder in mig.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM