Hiljemark utanför – han ersätter Ekdal

FOTBOLL

TV: Hamrén inför EM-uppladdningen mot Slovenien

Foto: Wernbloom ser ut att väljas före Hiljemark.

Albin Ekdal är inte redo för spel i måndagens möte med Slovenien.

Då ser Pontus Wernbloom ut att matchas in på platsen bredvid Kim Källström.

Allt att döma av söndagens träning.

På måndagen intensifieras landslagets EM-uppladdning när Slovenien står för motståndet i Malmö i en av två landskamper inför mästerskapet. Erik Hamrén kommer till matchen med ett stukat manskap då flera spelare ansluter till truppen först under måndagen.

Durmaz vänsterback

Det ger en hel del nya bekantskaper i startelvan. Att döma av söndagens träning kommer Jimmy Durmaz spela vänsterback då varken Martin Olsson (ljumskproblem) eller Ludwig Augustinsson (kommer på måndag) är tillgängliga. Mot slutet av passet testades även Sebastian Larsson i backlinjen med Durmaz på yttern.

Skiftar centralt

Men mest intressant är kanske ändå skiftningen centralt. Albin Ekdal är inte i full träning efter sin ryggskada och är fortfarande ett frågetecken inför EM. Den som får chansen att visa upp sig på platsen bredvid Kim Källström på det centrala mittfältet ser nu först och främst ut att bli Pontus Wernbloom.

CSKA Moskva-mittfältaren tränade på platsen i en tilltänkt startelva på söndagens pass på Friends Arena samtidigt som den andra huvudkandidaten Oscar Hiljemark nöttes i motståndarlaget.

Zlatan Ibrahimovic inledde i det tilltänkta startlaget men klev senare över och lät istället Isaac Kiese Thelin spela bredvid Guidetti. På presskonferensen bekräftade senare Erik Hamrén att Ibrahimovic, som haft problem med en vad, vilar i Malmö-matchen.