Zlatan och ”Foppa” Sveriges drömduo?

Uppdaterad 2016-06-07 | Publicerad 2016-06-05

Forsberg om samarbetet: ”Lätt att förstå varandra”

Den ene är en 197 centimeter lång världskändis med ett ego lika omtalat som hans fotbollsfärdigheter.

Den andre en 175 centimeter kort doldis från tyska andraligan som tycker det är lättare att göra mål i ett EM-genrep än att få beröm för det efteråt.

Inför EM seglar Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg upp som svensk fotbolls nya superduo.

Efter 3-0-segern mot Wales, där Emil Forsberg gjorde det första svenska målet efter förarbete av Zlatan Ibrahimovic, öser lagkamraterna beröm över den 24-årige mittfältaren.

– Han är i toppform och det är vi alla glada för, säger Albin Ekdal och klappar om Forsberg.

– Ja, det vet jag inte. Det kändes bra. Det var en rolig match att spela. Jag tycker vi gjorde en bra laginsats i dag. Vi spelade riktigt bra när vi väl hade bollen, höll i den smart och även fast det var något felpass här och där så gör vi överlag en stabil match och är väldigt bra defensivt skulle jag vilja säga, säger Forsberg ödmjukt.

”Jag klagar inte...”

För om Emil Forsberg börjar se ut som en världsstjärna på planen så är 24-åringen fortfarande inte van vid en sådan situation vid sidan av den. Berömmet från medspelarna verkar närmast göra Leipzig-spelaren generad.

– Det går bra men det är snabbt till att det inte går bra också så jag försöker hålla båda fötterna på jorden och fortsätta jobba hårt och tro på mig själv. Det är det som tagit mig hit och jag fortsätter jobba hårt. Det är kul att spela fotboll just nu så då ska man absolut inte klaga.

Under förlägret i Båstad var det just Emil Forsberg som vid sidan av Ibrahimovic imponerade allra mest. Den 24-årige mittfältaren har varit tongivande i spelövningarna och avslutade lägret med att vara överlägsen i den sista avslutningsövningen.

Men att han och Zlatan nu blir nyckelspelarna offensivt vill Forsberg själv, inte helt oväntat, inte gå med på.

– Nej, vi är ett lag. Vi har många duktiga spelare som gör det. Som lag i dag hjälper vi varandra otroligt bra och skapar målchanser till alla. Så vi är ett kollektiv och ett lag som kommer göra det.

”Lätt att spela med”

Hur fungerar samarbetet med Zlatan?

– Det är inte svårt att spela med honom. Det är en världsklasspelare så det är väldigt lätt. Vi pratar lite om vad man ska tänka på och hjälper varandra som med alla andra. Det är som jag sa väldigt enkelt att spela med honom. Han gör det enkelt för en och vill spela fotboll och jag vill också spela fotboll så då är det enkelt att förstå varandra.

Är du bättre än någonsin?

– Det får någon annan svara på. Det är svårt för mig att säga. Det känns jättebra, självklart, och jag har längtat efter det här och det ska bli jäkligt kul med EM. Jag har försökt förbereda mig så gott som det går och det känns bra nu. Nu ser jag fram emot första matchen.

Men du måste känna att det går väldigt, väldigt bra just nu?

– Absolut, klart det går bra. Det kan jag inte sticka under stolen med. Det känns väldigt bra och det är väldigt roligt att vara här. Jag njuter av varje sekund och försöker ta vara på det.