”Hoppas ta steget ut i Europa”

avStefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Rohdén och Claesson kan båda lämna Elfsborg för äventyr utomlands

BORÅS. Östersund pressade Elfsborg men då steg Marcus Rohdén och Viktor Claesson fram.

Det kan bli det sista de gör för laget för den här gången.

– Jag vet inte vad som ska hända men en dag hoppas jag kunna ta steget ut i Europa, säger Rohdén som uppges vara nära italienska Crotone.

– En mittenklubb i Italien där man sen kan gå vidare från är nog ett rimligt steg för mig att ta, säger Marcus.

Viktor Claesson satte två mål och spelade fram till Elfsborgs första. Elfsborg bekräftar att det finns intresse även för honom.

– Naturligt när det går bra. Jag kör på här och hoppas på att det leder till något ännu bättre. Jag är absolut mogen att ta steget, säger han.

 Elfsborg inledde bäst men efter att Simon Hedlund bränt två frilägen och Marcus Rohdén dundrat en kanon i ribban kom Östersund igen och tog över matchen ett tag.

”Lite väl bollskickliga”

När bolltrygga Alex Dyer, Saman Ghoddos, Brwa Nouri och Fouad Bachirou vände bort motståndare och rullade runt inom laget var det elegant och roligt att se. Det gav ett mål när Dyer alldeles för enkelt fick vända bort Jesper Manns som verkligen inte hade någon lyckad dag på vänsterbacken men annars blev det mycket ögongodis som inte riktigt nådde ända fram.

– Östersund är ett spelskickligt lag som är jobbigt att möta både fysiskt och mentalt. Men det känns som att de blir lite väl bollskickliga ibland. Läser man det kan man få omställningslägen mot dem, säger Claesson.

Mest rutinerade vann

Marcus Rohdén och Viktor Claesson är otroligt effektiva just nu. Båda jobbar över stora ytor. Sliter defensivt, bygger upp offensiven och avslutar själva. De är stommen i Elfsborg kompletterade av så mycket kvalitet runt omkring sig. Simon Lundevall tar sina löpningar, utmanar, skjuter eller spelar fram. Viktor Prodell smyger fram i rätt avslutslägen utan att dra på sig tät bevakning.

Av två bra lag vann till slut det mest rutinerade. Laget som är mest vant med att spela tuffa matcher på högsta nivån, men Östersund har kvalitet nog för att hålla sig kvar och utvecklas vidare.

Publicerad: