Klassikerlaget spanade in Pekings stjärnlirare

avJohannes Hägglund, Patrik Brenning

"Klart det finns intresse"

NORRKÖPING. Norrköping är obesegrat i tolv raka matcher – och succén har väckt intresse hos tyska Kaiserslautern

Den klassiska klubben var på plats när ”Peking” besegrade Örebro – och de fick se Nicklas Bärkroth spel fram till tre mål.

– Klart det finns intresse kring våra spelare, tveklöst är det så, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt.

Norrköping ligger tvåa i tabellen och har spelat tolv raka matcher utan förlust. Succén har gjort att klubbar runt om i Europa har fått upp ögonen för Norrköpings nyckelspelare, som exempelvis Christoffer Nyman, vars kontrakt går ut efter säsongen, och Nicklas Bärkroth.

En av klubbarna som kikar på Norrköpings spelare är tyska Kaiserslautern. Den klassiska klubben, som slutade tia i den tyska andradivisionen den gångna säsongen, hade sin scout Olaf Marschall på plats på Östgötaporten när Norrköping mötte Örebro, men han avböjde att lämna någon kommentar till Sportbladet.

"Klart det finns intresse"

– Klart att det finns intresse kring våra spelare, tveklöst är det så, men vad det leder till är svårt att säga, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt.

– Vi har inget konkret just för dagen, men det är en hel del tid kvar på transferfönstret så det kan hända grejer framöver, säger Hunt.

Marschall och övriga scouter på läktaren fick framförallt se en spelare i Norrköping imponera – nämligen Nicklas Bärkroth, 24. Yttermittfältaren var pigg matchen igenom och spelade fram till hemmalagets samtliga tre mål.

Efter segern – hakar på Malmö

– Jag hade en bra match senast mot Sundsvall också och jag känner att jag är inne i ett bra flow, säger Bärkroth.

Hur sugen är du på att flytta utomlands?

– Det är ett mål och det har jag sagt från början, men det handlar om att vara här och nu. När jag var yngre var jag nog mer stressad i mitt sätt att tänka kring den frågan och har insett att det tar en ingenstans. Det handlar om att vara närvarande. Sedan får man se var det tar en. Jag trivs jättebra här och har ett år kvar på kontraktet, säger Bärkroth.

I och med segern befäster de regerande mästarna sin andraplats. Klubben har en poäng upp till Malmö och ner till trean AIK skiljer sju poäng.