Kaka: ”De borde visa Ronaldo mer respekt”

FOTBOLL

Rider ut till försvar för tidigare lagkamraten

1 av 2 | Foto: Ronaldo.

Cristiano Ronaldo har fått utstå burop från delar av Real Madrid-fansen under säsongen.

Bedrövligt, tycker förre Real-stjärnan Kaka.

– Det är inte alls bra med tanke på allt han åstadkommit, säger brassen.

Real Madrids säsong har inte varit perfekt. Den spanska storklubben har hunnit sparka Rafa Benitez, ersätta honom med Zinedine Zidane och hamna 10 poäng efter ärkerivalen FC Barcelona i ligatabellen.

En person som fått betala ett visst pris för det är Cristiano Ronaldo som, tillsammans med flera av sina lagkamrater, blivit utbuad av delar av Madrid-publiken.

Nu rider brasilianske mittfältaren Kaka ut till försvar för det portugisiske superstjärnan.

”Har bidragit”

Kaka spelade med Ronaldo under fyra säsonger i Real Madrid mellan 2009 och 2013 och han tycker att Ronaldo förtjänar mer respekt från fansen.

– Cristiano är en fantastisk spelare. Och då pratar jag inte bara om hans kvaliteter på planen, utan även vad han bidragit med till Madrid. Jag hade gärna sett att fansen hade visat Cristiano mer respekt för allt han gjort för klubben. Ibland hör jag fansen busvissla mot honom och det är inte alls bra med tanke på allt han åstadkommit, säger Kaka enligt Goal.

”Rekommenderade honom att stanna”

Ronaldo har kontrakt med Real Madrid till sommaren 2018 men har ryktats bort från storklubben redan efter denna säsong. Men trots att Kaka är missnöjd med hur vissa Real-fans behandlar Ronaldo under säsong tycker brassen att portugisen borde stanna i Real.

– Jag rekommenderade honom att stanna i Madrid. Proportionerna kring vad som händer där är väldigt stora, på bägge håll. Om det går bra blir proportionerna stora, och om det går dåligt är det fortfarande stort. Mycket av det som hänt med Cristiano, och det namn han är i dag, är tack vare att han spelat i Real Madrid.

ARTIKELN HANDLAR OM