Arteta: ”Förtjänade nog inte att vara här”

FOTBOLL

Medger att han blev sämre: ”Samvetet inte rent”

Det är inte roligt att se karriären ta slut.

I en öppenhjärtig intervju med Arsenal.com berättar Mikel Arteta om hur han känner att han blivit en sämre fotbollsspelare.

– Jag har förmodligen varit här för länge, säger han.

Mikel Arteta lämnade planen i tårar efter helgens 4–0-seger mot Aston Villa. Anledningen är att hans kontrakt löper ut i sommar och att Aston Villa-matchen blev hans sista för klubben.

Spanjoren ser nu ut att lägga skorna på hyllan då han i en öppenhjärtig intervju med Arsenals hemsida medger att han inte längre är bra nog.

”Varit arg på mig själv”

Han berättar att skadorna tagit ut sin rätt och han inte längre känner att han prestera på den högsta nivån.

– Man måste vara ärlig mot sig själv. Det är därför jag inte varit arg på tränaren (brist på speltid reds anm.), jag har varit arg på mig själv. För att spela för den här klubben måste man vara som bäst. När man tappar det tycker jag att man ska hålla sig borta från det här stället. Jag har förmodligen varit här för länge. De senaste månaderna förtjänade jag förmodligen inte att vara här, säger Arteta enligt Daily Mirror.

”Inte bra nog”

Mittfältaren gjorde nio inhopp i ligan denna säsong men fick inte starta någon match.

– Ska man spela här kan inte standarden vara åtta av tio, det måste vara tio av tio. Kan man inte leverera det så är det inte bra nog. Ibland kommer folk undan med det. Jag kände inom mig att mitt samvete inte var rent och när det känns på det sättet så föredrar jag att fatta beslutet själv, säger han.

Arteta ser nu i stället ut att ge sig in i tränarbranschen. I förra veckan rapporterades att han erbjudits en roll i Manchester City tillsammans med Pep Guardiola. Men enligt Daily Mirror har han också erbjudanden om tränarroller i både Arsenal och Tottenham.

ARTIKELN HANDLAR OM