Tragiskt dödsfall skakar Nordirland

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Supporter dog efter fall på åtta meter

Foto: Getty Images/Wikipedia

Nordirlands första EM-match någonsin fick ett tragiskt efterspel.

En berusad supporter uppges ha omkommit efter mötet med Polen.

– Utredarna misstänker att en olycka låg bakom dödsfallet, säger en polis enligt Reuters.

Fotbolls-EM har präglats av kravaller, stök och våld bara dagar in i mästerskapet. Ryska fans genomförde en planerad anstormning mot en läktarsektion med engelska supportrar i lördags och orsakade kaos på Stade Velodrome.

Dessförinnan var det upplopp på stan när ryska, engelska och lokala ultrassupportrar drabbade samman i Marseille.

Något som kan innebära att både England och Ryssland kastas ur mästerskapet om en liknande förseelse skulle uppstå igen.

Nu rapporteras det om en ny tråkig incident från Frankrike.

Trillade från en mur

Timmar efter gårdagens möte mellan Polen och Nordirland (1–0) uppges en supporter ha mist livet efter att ha trillat och fallit åtta meter i Nice med huvudet före.

Olyckan inträffade uppe på en mur med utsikt över havet och stenstranden Castel Beach och den avlidne ska ha fallit över ett räcke vid gångsträckan Promenade des Anglais.

Daily Mirror har talat med en person som bevittnade händelsen:

– Det var ont om plats på toppen. Mannen tappade balansen, föll på sitt huvud och led av allvarliga skador.

Enligt Reuters och franska BFM TV, som hänvisar till poliskällor, ägde olyckan rum runt 02.00 i natt och den nordirländske supportern avled senare på sjukhus.

Supportern ska ha varit berusad vid tillfället.

– Utredarna misstänker att en olycka låg bakom dödsfallet, säger en polis som tillägger att det rör sig om en manligt supporter i 24-årsåldern.

Slagsmål med lokala ungdomar

Händelsen föranleddes inte av något bråk, men Daily Miror rapporterar ändå om en stökig miljö från Nice.

Ett par hundra meter från olycksplatsen hamnade nordirländska fans i slagsmål efter att lokala ungdomar kastat flaskor mot dem varpå kravallpolis fick rycka in.

– Ungefär 20-30 ungdomar från Nice började kasta flaskor mot de nordirländska fansen. Vissa flaskor kastades tillbaka, några knytnäveslag delades ut och fransk polis dök upp för att lugna situationen, säger en nordirländsk polis som fanns på plats som supporter.

Ungefär 10 000 nordirländska fans och ett lika stort antal polska supportrar ska ha befunnit sig i Nice i samband med gårdagens match.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fans