Attacken mot Ungern och Portugal: "Matchen uppgjord"

FOTBOLL

Albanske spelaren rasar mot nya EM-upplägget

Albanien blev en av de två sämsta grupptreorna i EM och missade slutspelet.

Nu anklagar en av lagets spelare Ungern och Portugal för att ha spelat en läggmatch.

– Alla visste vad de behövde göra för att gå vidare och matchen var uppgjord på förhand, säger försvararen Mergim Mavraj.

Foto: Mergim Mavraj.

Mötet mellan Portugal och Ungern blev en målrik historia där portugiserna kvitterade tre gånger om fram till slutresultatet 3–3.

En rolig match, tyckte kanske de flesta, då mästerskapet dittills mest präglats av målsnåla tillställningar.

En som dock inte uppskattade matchutvecklingen var spelaren Mergim Mavraj. Resultatet innebär nämligen att hans Albanien inte går vidare från gruppspelet och blir en av de två sämsta treorna.

Historisk seger – i onödan

Detta trots att landet vann sin första EM-match någonsin mot Rumänien i den sista omgången i grupp A som avgjordes redan i söndags.

Nu kritiserar den 30-årige försvararen det nya upplägget med 24 lag i EM där fyra av sex grupptreor går vidare till åttondelsfinal. Han anser att Albanien missgynnades av att spela i gruppen som spelade färdigt först av alla.

– Vi spelade mot Frankrike och Schweiz och andra lag mötte svagare motståndare. De andra visste exakt hur de var tvungna att spela för att se till att vi inte skulle gå vidare. Det är en snedvridning av konkurrensen, säger Mergim Mavraj till schweiziska Blick.

Anklagar Portugal och Ungern

Och i den portugisiska tidsskriften Ojogo svingar Mavraj ännu hårdare och anklagar Portugal och Ungern för att utnyttja systemet genom att spela en läggmatch i sista omgången.

Redan innan avspark stod det klart att Portugal skulle gå vidare via ett oavgjort resultat. Ungern däremot var redan slutspelsklart.

– Vi var arga. Alla visste vad de behövde göra för att gå vidare och matchen var uppgjord på förhand, slår Mavraj fast.

ARTIKELN HANDLAR OM

Portugal

Ungern

Albanien