”Är inte imponerad över Islands seger”

FOTBOLL

Riktar skarp kritik mot Lagerbäck: Var de andra som var dåliga

1 av 3 | Foto: Nils Arne Eggen, tränare i Rosenborg.

Hela Europa hyllar Island efter bragdsegern mot England i EM.

Alla utom norske demontränaren Nils Arne Eggen som istället riktar skarp kritik mot Islands förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Att de slog England handlade lika mycket om att England var dåliga, säger Eggen till Dagbladet.

Island är mycket överraskande framme i EM-kvartsfinal efter 2-1-segern i åttondelsfinalen mot England. På Island får förbundskapten Lars Lagerbäck så stor ära för framgången att svensken till och med fick 30 röster i landets presidentval.

”Bra på att försvara sig”

Men alla är inte lika imponerade över Lagerbäcks bedrift.

– Jag är imponerad över att de kommit så långt men inte över sättet Island spelar fotboll på. De är bra på att försvara sig och kontra men de spelar inte bra fotboll enligt min mening, säger Nils Arne Eggen till Dagbladet.

”Avsaknad av organisation”

Den 74-årige norrmanen är en legendarisk tränare i Norge där han under flera sejourer lotsat Rosenborg till stora framgångar, även i Europa-turneringarna, genom offensivt spel. Eggen menar att det är möjligt även för Island, trots bristande spelarmaterial, att välja en mer anfallsinriktad mentalitet.

– Ja, självklart. Allt är möjligt. Du måste bara träna länge och nog på det. Att Island slog England handlade lika mycket om att England var dåliga. De var en total avsaknad av organisation bland engelsmännen, säger Eggen.

74-åringen uppmanar också Lars Lagerbäck att fokusera mer på att utveckla sitt eget anfallsspel.