Lindgren vänder hem - klar för Häcken

avRobert Rosén

FOTBOLL

Rasmus Lindgren vänder hem till Sverige

Efter 13 år i Europa vänder Rasmus Lindgren hem till Sverige.

Mittbacken har skrivit på för BK Häcken.

– En riktigt bra person med tydliga ledaregenskaper, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Som 18-åring lämnade Rasmus Lindgren, 31, Landskrona BoIS och blev ungdomsproffs i Ajax. Sedan dess har mittbacken spenderat 13 år i Europa med spel i Ajax, Groningen, Ajax igen, Red Bull Salzburg och Groningen igen.

Till sommaren vänder dock Lindgren hem till Sverige - för att första gången spela allsvensk fotboll. På sin hemsida har BK Häcken bekräftat värvningen av Rasmus Lindgren. 31-åringen har skrivit på ett kontrakt på tre och ett halvt år.

”Ibland har man möjligheten”

– Vi är väldigt glada över att Rasmus är klar för oss. Det är en mycket bra spelare vi tror att vi kommer att få stor nytta av, det är en riktigt bra person med tydliga ledaregenskaper, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

När Sportbladet når Sonny Karlsson kommenterar han värvningen på följande vis:

– Vi tycker att det är jätteroligt att han vill vara hos oss. För det är en spelare som varit utomlands så länge, etablerat sig, och varit kapten i sitt lag, säger Karlsson och lägger till:

– Ibland har man möjligheten och det hade vi nu. Och det hoppas vi ska bli hur bra som helst.

Två landskamper

Har förhandlingarna pågått länge?

– Ja, det har de gjort. Två månader ungefär, typ. Sen det började. Kanske tre till och med, tiden går. Det började väl där nånstans, men sen har vi inte varit i kontakt så. Det var väl då vi såg möjligheten och fick höra att han var sugen på att flytta hemåt. Första kontakten började väl då. Sen har det varit längs vägen, det har eskalerat det sista. Som det alltid gör.

Efter att under hela karriären varit innermittfältare skolades Rasmus Lindgren förra säsongen om till mittback. Det i ett Groningen där han även var lagkapten.

Lindgren är spelklar för BK Häcken från och med att övergångsfönstret öppnar den 15 juli.

Rasmus Lindgren har gjort två a-landskamper för Sverige.