”Jag har gjort mitt val och framtiden är klar”

FOTBOLL

Zlatans leende som avslöjade (?) klubbvalet

1 av 3

En timme och två minuter sen kom han med orden ”det var ni som var för tidiga”.

Sedan kom frågan om Manchester United som alla väntat på.

– Jag behöver bara trycka på knappen, säger Zlatan Ibrahimovic utan att bekräfta någon klubb.

Zlatan Ibrahimovic laddar tillsammans med det svenska landslaget men allt snack handlar om 34-åringens egen framtid. Över en timme sen kom anfallaren till torsdagens presskonferens – men utan något svar på uppgifterna att han är klar för Manchester United.

– Jag har inte läst tidningarna i dag så jag vet inte vilken klubb som gäller i dag men om du frågar mig händer ingenting just nu. Det är EM som gäller, jag har tränat på bra, känner inte av vaden och ser fram emot matcherna som kommer, säger Zlatan.

”Bara trycka på knappen”

– Som jag sa för två månader sedan finns det konkreta bud från England, Italien och alla länder. Även utanför Europa. Vi lägger allt på bordet och när jag väljer att det ska ske något så sker det något. Det finns många alternativ.

Är det viktigt att ha det klart före EM?

– Nej, då hade det redan varit klart. Jag behöver bara trycka på knappen. Men det finns tid. Jag vill njuta av det ni skriver också. Det är mycket som skrivs. Enligt någon skulle allt bli klart inom 48 timmar, en annan sa 90 procent här och 10 procent där. Det är roligt att följa. Det är roligt att hitta råttan. Den som snackar.

– Men det är inget svårt val. Jag vet vad jag vill. Framtiden är redan skriven. Jag har gjort mitt val.

Tappar pokeransiktet

När presskonferensen sedan bytte språk till engelska för den brittiska pressen som fanns på plats på Friends Arena tappade Zlatan ändå till sist sitt lite av pokeransikte. Detta efter att först ha berömt Uniteds val att anställa José Mourinho som manager.

– Det är ett bra val. Vill du ha action tar du in Mourinho. Jag tror han är mannen som kommer ta dem tillbaka till toppen. Var han än varit innan har han vunnit. Vill du vinna tar du in Mourinho. Vi hade en fantastiskt relation när jag jobbade med honom i Inter och när jag lämnade Inter sa jag att vi hade en kort men fin tid tillsammans. Om vi jobbar tillsammans igen får vi se. Det finns inga garantier. Jag har bara sagt att jag har konkreta bud från Premier League. Låt oss se vad som händer.

Har du haft kontakt med honom den senaste veckan?

– Jag har talat med honom varje dag sedan jag lämnade Inter. Det är ingen hemlighet att vi har en fantastisk relation. Vi är i kontakt men inte under den senaste veckan. Men vi har haft kontakt i flera år.

Kan du bekräfta ett bud från Manchester United?

– (Zlatan ler stort och länge). Vi får se vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM