Uppgift: Zlatans kontrakt i United

FOTBOLL

Blir näst bäst betald – får tre miljoner i veckan

1 av 3

Zlatan Ibrahimovic kommer allt närmare en flytt till Manchester United.

Nu avslöjas även svenskens jättekontrakt med Premier League-klubben.

”Manchester United känner sig tvungna att erbjuda en hög lön eftersom de inte kan locka med Champions League-spel”, skriver journalisten Loïc Tanzi.

Foto: Zlatan får högre lön än i PSG.

NY ENKÄT: EM-truppens lyxgåvor till sina föräldrar

Allt pekar mot att Zlatan Ibrahimovic, 34, nästa säsong spelar i Manchester United.

I går skrev franska l’Equipe att Ibra ställt två krav på United, Champions League-spel och att Louis van Gaal inte var tränare, för att ansluta till klubben.

Lönen: 3 miljoner i veckan

När så nederländaren sparkades i går och tros ersättas av José Mourinho så har fotbolls-England nu betraktat affären som klar.

Och nu påstås United ha tillfredsställt det första kravet – med mer pengar.

Det är journalisten Loïc Tanzi, med fokus på PSG, som skriver om Ibrahimovic nya kontrakt i Premier League.

Enligt Tanzi erbjuds Ibrahimovic ett 1+1-årskontrakt med Manchester United. Lönen sägs uppgå i tre miljoner kronor i veckan och samtidigt ska det finnas en klausul i kontraktet som ger svensken drygt 100 miljoner kronor om kontraktet inte förlängs efter det första året.

”Manchester United känner sig tvungna att erbjuda en hög lön eftersom de inte kan locka med Champions League-spel och för att övervinna Ibras fru som föredrar MLS”, skriver Tanzi på Twitter.

Högre lön än i PSG

Det nya kontraktet gör honom till klubbens näst bäst betalde spelare efter Wayne Rooney och paketlösningen med bonusåret gör att det nya kontraktet är värt drygt 1,5 miljon kronor mer i veckan än det nuvarande avtalet med PSG.

Enligt både holländska och engelska tidningar väntas affären bli officiell inom de närmsta dagarna. Först ska dock José Mourinho presenteras som klubbens nye manager.