Magnus Eriksson klar för Djurgården

Foto: Magnus Eriksson presenteras.
FOTBOLL

Han är fostrad i AIK och har två SM-guld med Malmö FF.

Nu är Magnus Eriksson klar för Djurgården.

– Jag är revanschssugen så att det bara skriker i hela kroppen, säger 26-åringen.

Magnus Eriksson lämnade allsvenskan och Malmö FF efter säsongen 2014. Nu återvänder han till Sverige, men det blir inte till MFF. Anfallaren har skrivit på ett 3,5 år långt kontrakt med Djurgården.

– Jag fick höra om intresset för inte så länge sedan och sedan dess har det bara varit full fart för att försöka lösa det, säger Eriksson.

Anfallaren började sin karriär i AIK och var i klubben i nästan 15 år. Men gjorde allsvensk debut i Åtvidaberg där han gjorde stor succé. Den fortsatte sedan i Malmö FF där han tog två SM-guld.

”Nu ska vi gasa”

Efter säsongen 2014 såldes han till kinesiska Guizhou Renhe och sedan ett år tillbaka har han spelat i danska Bröndby.

– Jag tog en sväng förbi Asien och Kina och sen ett litet stopp i Köpenhamn och Bröndby vilket har varit lärorikt och en resa som varit både upp och ner. Nu känns det som att det var dags för att ta ny fart och jag är revanschssugen så att det bara skriker i hela kroppen. Nu ska vi gasa, säger han.

Det var nog inte många som väntade sig att Eriksson skulle gå till Djurgården, vilket han har fått höra.

– Det har varit en del gliringar, men jag är jättestolt att stå här i dag och jag kommer att göra mitt yttersta för Djurgården. Vi ska vinna matcher nu och jag glädjer mig något enormt.

Eriksson kommer att debutera mot Jönköping den 18 juli.