Efter bluffen: "Ett kränkande övergrepp”

Foto: THINKSTOCK

avErik Karlsson

FOTBOLL

Först avancemang till division två och sedan löften om ett miljontillskott från en betting-miljonär.

Bollnäs GIF/FF svävade på moln – innan bluffen uppdagades.

– Det känns som ett sorts övergrepp på föreningen, säger ordförande Micke Morin till helahälsingland.se.

Bollnäs tog nyligen steget upp i fotbollens division två norra. Men avancemang uppåt är inte bara glädje, det ställer också högre ekonomiska krav med resor till Boden och Gällivare.

Så det var inte konstigt att ordföranden Micke Morin jublade när han fick ett telefonsamtal från en man som ville sponsra klubben med minst 1,2 miljoner årligen i tre år. Han ville vara anonym men presenterade sig som Unibets grundare och miljardär Anders Ström, skriver helahälsingland.se.

”Lät ju så trovärdigt”

– Han lät väldigt engagerad och kunnig, hade koll på så många detaljer. Mycket lät ju så trovärdigt, som visionen att vara delaktig i att bygga upp något bra för framtiden i Bollnäs, berättar ordförande Micke Morin.

Samtalen om framtiden avlöste varandra och spelatruppen lyssnade så klart intresserat om berättelserna om en ljusnande framtid. Men när den hemlige sponsorn var med på högtalartelefon inför hela truppen och pratade skånska hopade sig frågetecknen då flera spelare hört Anders Ström prata stockholmska i en podcast.

– Jag var ju frågande till just det, men han hävdade då att det oftast kändes bekvämare att prata skånska. Det var ju såklart ganska märkligt, säger Morin.

”Personligen kränkt”

Och efter att Unibet också dementerat uppgifterna kunde Micke Morin och Bollnäs bara konstatera att de utsatts för ett grymt bedrägeri från en okänd avsändare. Det som lät för bra att vara sant var precis just det.

– I dag är det tungt, för mig känns det värst att ha stått framför spelare och ledare och presenterat något som inte var sant. Jag kan också känna mig personligen kränkt, och det är ett sorts övergrepp på föreningen. Så mycket tid har lagts på det här som vi hade behövt för annat, säger Micke Morin