Fellaini syndabock efter Zlatans fullträff

avFredrik Jönsson

José Mourinho orolig – men han hyllar spelet

Zlatan Ibrahimovic såg ut att bli matchhjälte för Manchester United på Goodison Park.

Men Marouane Fellaini hoppade in och blev syndabock när han orsakade en straff.

– Jag kommenterar inte den situationen, säger managern José Mourinho till Sky Sports.

Den första halvleken mellan Everton och Manchester United på Goodison Park var sömnig.

Det var bara två saker som fick oss att hoppa till under de första 45 minuterna – Marcos Rojos tackling och Zlatan Ibrahimovics ledningsmål.

Rojo borde ha blivit utvisad när han kastade sig fram med båda fötterna efter en kvart. Men domaren Michael Oliver valde att visa gult kort.

Fint avslut från Zlatan

I den 42:e minuten gjorde Zlatan 1-0 till bortalaget.

Anthony Martial skickade en långboll där Zlatan gick perfekt i djupet. Målvakten Maarten Stekelenburg rusade ut och Zlatan avslutade kyligt med en yttersida.

Bollen gick i en båge över målvakten, tog på ribban och stolpen innan den gick över mållinjen. Zlatan sträckte ut armarna och firade sitt åttonde mål i Premier League.

Syndabock efter två minuter

Zlatan var också inblandad i en situation där han kunde ha åkt på en varning. Han drog ner Seamus Coleman och såg sedan ut att träffa Evertons ytterback med klacken när han låg ner.

I den andra halvleken var det större underhållning på Goodison Park – det var bättre fart och bättre tryck på läktaren. Matchen såg ut att sluta med vinst för United. Men laget backade hem och bjöd in Everton. Och sedan hoppade Marouane Fellaini hoppade in och stjälpte bortalaget efter två minuter på planen.

Belgaren orsakade en straff.

– Jag vill inte kommentera den situationen, säger José Mourinho.

Leighton Baines var kylig från straffpunkten och sköt in 1-1.

Mourinho orolig – men hyllar spelet

United har nu spelat oavgjort i sina tre senaste matcher i Premier League, laget tappar mark mot konkurrenterna i toppen av ligan. United är på sjätteplats, 13 poäng bakom serieledaren Chelsea.

– Vi var det klart bättre laget, men vi vann inte. Vi hade möjligheter att göra 2-0 och vi hade en boll i stolpen, men i stället släppte vi in en boll i slutminuterna. Jag tycker att mitt lag försöker spela fotboll i 90 minuter, men det är inte alltid möjligt eftersom motståndarna försöker hindra dig, det gjorde de sista tio-femton minuterna, säger Mourinho enligt BBC.

– Jag är orolig eftersom vi inte får de resultateten som vi förtjänar. När mitt lag spelar bra är resultat viktigt. Jag är nöjd att mitt lag spelar bra. Det är ett problem att vår position i tabellen inte reflekterar vårt spel. Den här säsongen är det resultaten som spelar roll, inte kvalitén på fotbollen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM