Ajax-tränarna får lämna efter cupfiasko

I går åkte Ajax ur cupen efter en strafförlust mot Twente.

Nu får tränartrion lämna sina uppdrag, meddelar klubben.

Därmed sparkas Dennis Bergkamp av sin tidigare Arsenal- och landslagskollega Mark Overmars, som nu är sportchef i Ajax.

Cupfiaskot i åttondelsfinalen samtidigt som Ajax sedan tidigare misslyckats med att ta sig till både Champions League och Europa League fick droppen att rinna över.

Huvudtränaren Marcel Keizer och hans assisterande tränare Hennie Spijkerman och Dennis Bergkamp tvingas nu lämna klubben.

Ajax har valt att stänga av trion och vill nu påbörja förhandlingar om att avsluta deras kontrakt.

”Klubbledningen har inte tillräckligt med förtroende att ambitionerna för Ajax kommer att realiseras med dem. De sportsliga resultaten är också en anledning till beslutet”, skriver Ajax på sin hemsida.

Overmars sparkar Bergkamp

Därmed får Dennis Bergkamp sparken av sin tidigare lagkamrat i Arsenal, Mark Overmars.

Overmars är sportchef för Ajax och tog beslutet tillsammans med förre stormålvakten Edvin van der Sar som är vd i klubben.

Bergkamp och Overmars vann dubbeln med Arsenal 1998 och har även firat stora triumfer tillsammans i det holländska landslaget.

”Finns meningsskiljaktigheter”

De har förblivit vänner sedan dess, men Bergkamps åsikter om hur Ajax ska spela är en av anledningarna till att han nu får lämna klubben efter sex år.

”Med Dennis Bergkamp finns det också meningsskiljaktigheter om vilken tekniska politicy som ska genomföras”, skriver klubben.

Tidigare Ajax-spelarna Michael Reiziger och Winston Bogarde blir nu interimtränare respektive assisterande. De har lett Ajax reservlag hittills den här säsongen.

Ajax ligger tvåa i Eredivisie, fem poäng bakom PSV Eindhoven.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.