Champions League fotboll (herrar)

Claudio Ranieri inte ute efter revansch

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Fantastiska år”

Han var den förste att offras på Roman Abramovitjs altare.

Nu ska Claudio Ranieri ta revansch på Chelsea.

Eller?

– Det där är historia, säger Juventus manager.

Claudio Ranieri gjorde goda resultat under sina fyra säsonger i Chelsea. Det var innan mångmiljardären Roman Abramovitj klev in i klubben med sina pengar och förändrade förutsättningarna fullständigt. Italienaren fick dock inte uppleva särskilt mycket av den nyfunna rikedomen. Han fick sparken trots att laget nådde semifinal i Champions League och istället gick uppdraget till Jose Mourinho. Men Ranieri är inte bitter.

– Även om vi hade vunnit Champions League så visste jag att mina dagar var räknade, men jag gillade faktiskt det där. Jag gav aldrig upp och det är en del av min karraktär, säger han enligt Sky Sports.

Trivdes bra

Nu är det dags att återvända till London och Stamford Bridge, en arena där Ranieri trivdes mycket bra.

– Jag tror inte att jag skrev särskilt mycket historia under tiden jag var här även om det var underbara år, speciellt det tredje år. Vi spenderade inte en spänn och tog oss till Champions League. När Roman Abramovitj köpte klubben var det nästan som fantasy football det fjärde året och vi kunde spendera pengar på vem vi än ville även om det bara var från och med juni, vilket var lite sent.

Satsa på talanger

Nu menar Ranieri att Chelsea måste undvika att bara kasta stora pengar efter stora spelare och även koncentrera sig på få de talanger som finns i klubben att växa.

– alla vill vinna, men det kan bara finnas en vinnare. Vi har sett nya ägare kliva in med sina pengar och genast förvänta sig snabb utdelning. Men fotbollen är inte sådan. Man behöver tid för spelare att komma till rätta och göra sitt avtryck och även för managers att göra det. Pengar hjälper till att köpa spelare, men det handlar inte bara om pengar. Det är inte pengar som gör att du vinner vilket antagligen är lika bra.

Självförtroendet åter

Nu möter han ett Chelsea som tränat i nio dagar under Guus Hiddink och som har återfått lite av självförtroendet tack vare 1–0-segern mot Aston Villa i toppmötet i ligan i helgen.

– Man kan se starten i matchen mot Aston Villa och vi hade turen att få en hel vecka av träning tillsammans förra veckan vilket inte händer så ofta och antagligen inte kommer hända under resten av säsongen. Vi jobbade hårt på träningarna och vi tog det som en nystart. Vi fick ett bra resultat mot Villa, säger mittfältaren Frank Lampard.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)