Herrlandslaget i fotboll

Rasmus Elm kan få starta

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

”Det är jäkligt häftigt”

GRAZ. Det lutar åt en plats i startelvan för Rasmus Elm.

Han är en av två spelare som Lars Lagerbäck vill studera extra i matchen mot Österrike.

– Vill du testa en yngre spelare är det bra att de är med och startar så de är med i hela förberedelsefasen, säger förbundskaptenen.

Det lutar åt en plats i startelvan för Rasmus Elm.
Det lutar åt en plats i startelvan för Rasmus Elm.

Det har gått med raketfart för Kalmar FF:s spelintelligenta mittfältare. Han har inte ens hunnit hem till Sverige mellan USA-turné, La Manga och Graz. Och nu verkar han åka rätt in i det, som han själv kallar det, "riktiga landslaget".

Rasmus Elm är tillsammans med vänsterbacken Erik Edman, som återvänt från långt skadeuppehåll, en spelare som Lars Lagerbäck vill granska mot Österrike och enligt förbundskaptenens eget resonemang blir det spel från start för Kalmar-spelaren.

– Jag tror att det ger en bättre erfarenhet än att komma in som avbytare. Då känner man på hela processen, det är den erfarenheten jag tror att man ska ha inför matcherna, säger Lars Lagerbäck.

Mogen uppgiften

Rasmus Elm visade på förmiddagens träning ännu en gång att han är mogen sin uppgift.

Vid den första anfallsövningen var det han som med ett precist inlägg låg bakom ett av de bästa försöken.

Själv försöker han behålla fokus mitt i det karriärskliv som sker.

– Det har bara flutit på. Det blev en jäkla kick att få följa med till USA, sen har jag bara glidit på. Det är jäkligt häftigt, säger han,

Det blir 4-4-2

Lagguttagningen sker först i morgon vid lunchtid. Men redan nu slår Lars Lagerbäck fast att det blir en 4-4-2 uppställning och flera byten i halvtid.

– Det jag kan säga är att vi antagligen gör en del byten, det är några som vi vill ge mer speltid så jag tror att vi gör en del byten i halvtid redan. Det blir ett par tre stycken kanske, säger Lagerbäck.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll