Bundesliga

Här hedras Enke

Av: 

Emil K Lagnelius

FOTBOLL

Välbesökt minneshögtid för avlidne målvakten

Michael Ballack gav Teresa Enke en kram och prästen Heinrich Plochg höll upp Robert Enkes målvaktshandskar.
Michael Ballack gav Teresa Enke en kram och prästen Heinrich Plochg höll upp Robert Enkes målvaktshandskar.

Tyskland sörjer avlidne målvakten Robert Enke, 32.

På onsdagskvällen – ett dygn efter att Enke kastat sig framför ett tåg – hölls en minnesgudstjänst i Hannover.

– Jag är fullständigt tom. Han hade en enorm respekt för andra och jag saknar honom, säger förbundskaptenen Joachim Löw.

Hundratals människor tog sig på onsdagskvällen till Marktkirche, en luthersk kyrka, för att delta i en gudstjänst och sedan marschera tyst till Hannovers fotbollsarena.

Roberts änka Teresa Enke satt på första bänkraden i kyrkan och var den första att tända ett ljus.

”Ensamhet och desperation”

Teresa fick en lång kram av tyska fotbollslandslaget kapten Michael Ballack, tyska förbundskanslern Andrea Merkel hade skickat Teresa ett personligt brev och prästen Heinrich Plochg höll upp Robert Enkes målvaktshandskar.

– En ung idrottsutövares död visar att fotboll inte är allt i våra liv. Bakom popularitet och framgång kan det även finnas djup ensamhet och desperation, sa biskopen Margot Kaessmann som ledde minnesstunden.

Kaessmann avslutade med att säga, på engelska, ”You'll Never Walk Alone” (=Du går aldrig ensam), titeln på en låt från 1945 som antagits av Liverpools fans och anhängare av andra fotbollsklubbar.

”Kommer sakna honom”

Tyska fotbollsförbundet har beslutat att ställa in lördagens träningslandskamp mot Chile och Enkes klubb Hannover har ställt in all träning tills på måndag.

– Vi har förlorat en vän och sörjer Robert Enke djupt. Jag känner mig helt tom. Han var en bra kille, hade otrolig respekt för andra, och vi kommer att sakna honom, som en förstklassig idrottsman och en enastående människa, säger förbundskaptenen Joachim Löw.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga