Serie A

Mourinhos hot

FOTBOLL

Tolererar inte att spelarna sparar sig till United-matchen

spelar Zlatan och de andra stjärnorna i Inter ska inte räkna med att få vila i helgen, trots supermötet med Manchester United på tisdag.
spelar Zlatan och de andra stjärnorna i Inter ska inte räkna med att få vila i helgen, trots supermötet med Manchester United på tisdag.

Fullt fokus på Manchester United för Inter?

Knappast.

– Den som inte tänker på Bologna petar jag på tisdag, säger Mourinho.

Många, många är de som längtar och väntar till tisdagens match i Milano, det mäktiga mötet mellan Inter och Manchester United. Efter derbyt förra helgen ses matchen mot Bologna nu mest som ett mellanspel – i alla fall i media och av många fans som räknar ner sekunderna till tisdagens avspark.

José Mourinho förnekar sig dock aldrig. Inters tränare blir inte glad när snacket om att ligan redan är avgjord och att man mot Bologna bör vila viktiga spelare, som Zlatan Ibrahimovic, kommer upp.

– Det här är inget att skoja om. Vi behöver åtminstone ytterligare 25 poäng, kanske 33, för att vinna scudetton. Därför är det viktigt att vi kommer hem från Bologna med ett bra resultat.

Fullt fokus

Mourinho försäkrar att han inte tänker låta någon vila och att alla, precis alla, ska ha hundra procent fokus på Bologna – precis som han själv.

– Ferguson? Jag tänker inte på honom utan Sinisa (Mihajlovic, Bolognas tränare), försäkrar Mourinho.

Han hotar också att peta spelare som inte visar hög kvalitet utan spar sig, medvetet eller omedvetet, till stormötet med engelsmännen.

– Den som inte är seriös mot Bologna, spelar inte på tisdag.

Sinisa Mihajlovic tog över i Bologna efter att Arrigoni fick sparken i november. Mihajlovic var tidigare Roberto Mancinis vapendragare i Inter – tills Mourinho kom. Mötet i morgon kommer därför att handla om även prestige, utöver poäng.

– Mihajlovic har bara några månader i Bologna men han kan ha en lysande karriär framför sig. Det finns inget bråk mellan oss, säger dock Mourinho.

”Kan leda till förvirring”

Att Bologna-tränaren säger att han vet allt om Inter oroar inte Mourinho.

– Sådan kunskap kan leda till förvirring.

Mourinho försöker också ta ner betydelsen av mötet med United.

– Det är inte säsongens viktigaste match, det är bara matcherna som handlar om en titel som är det. Matchen blir verkligt betydelsefull först i efterhand, om vi vinner Champions League.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A