Serie A

Zlatan sänkte Roma

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Akrobatik bakom avgörandet

Zlatan Ibrahimvoic avgör cupmatchen mot Roma.
Zlatan Ibrahimvoic avgör cupmatchen mot Roma.

I måndags prisades han som Serie A:s bäste spelare.

Två dagar senare visade Zlatan Ibrahimovic varför.

Med sitt mål sänkte han Roma i kvartsfinalen i italienska cupen och såg till att Inter vann med 2–1.

Målet borde dock aldrig ha godkänts då det föregicks av en offside på Walter Samuel.

Efter 3–1-förlusten mot Atalanta gjorde Jose Mourinho ingen hemlighet av vikten av en seger mot Roma i Tim Cup. Inter satsar på cupen och Jose Mourinho satsade på bästa laget. Det räckte till seger och därmed är laget klart för semifinal mot Sampdoria.

– Laget på planen kommer att vara detsamma som i de senaste matcherna, det lag som jag anser är det starkast möjliga. Och Ibrahimovic, Zanetti, Muntari, Cambiasso och Maicon kommer definitivt att spela, sa Inters portugisiske manager inför matchen.

Adriano målskytt

Han valde att satsa på Adriano bredvid Zlatan och det var också ett riktigt val. Redan efter tio minuter slog brassen till med ett typiskt Adriano-mål när han kraftfullt bröt sig fram och tryckte till med sin fruktade vänster. Matchen var öppen och händelsrik, men det var först när matchklockan passerat en timme som det smällde ordentligt. Först kvitterade Rodrigo Taddei till 1–1 och bara en minut senare var det dags för Zlatan Ibrahimovic att avgöra.

Mexes irriterad

På en frispark slängde sig Walter Samuel fram, men målvakten räddade. Bollen studsade högt och Zlatan Ibrahimovic var tvungen att visa sin storhet på mer än ett sätt när han med viss akrobatik lyckades styra in 2–1-målet som blev matchens sista. Målet borde dock aldrig ha godkänts eftersom Samuel stod offside när frisparken slogs.

Zlatan retade sedan i slutet gallfeber på Romas spelare när han höll i bollen för att få tiden att gå. Philipe Mexés blev så irriterad att han sparkade ner Zlatan som valde att inte reagera på överfallet. Roma jagade en kvittering och kom nära vid ett par tillfällen, men efter fyra raka finaler är laget utslaget ur italienska cupen. Inter däremot jagar vidare mot sin femte raka final.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A