Jiloan Hamad

Hamad: ”Jag måste prioritera pengarna”

Av: 

Martin Tolén

TT

FOTBOLL

Jiloan Hamad lämnar Hammarby.

Nu förklarar han valet att gå till sydkoreanska Incheon United.

– I den här åldern måste jag prioritera pengarna, säger Hamad till TT.

Jiloan Hamad, 28, lämnar Hammarby.

I dag blev det bekräftat att mittfältaren skrivit på ett tvåårskontrakt med sydkoreanska Incheon United FC, vilket Expressen var först med att berätta.

”Tack för två underbara år”, skrev Hamad på Twitter under morgonen.

”Måste prioritera pengarna”

Nu berättar Hamad även om skälen till att han lämnar Hammarby för spel i den sydkoreanska ligan.

När TT når Hamad är han på väg till Thailand för träningsläger med den nya klubben. Han pratar om en spännande utmaning i en klubb som satsar och en liga som är bättre än många tror. Samtidigt är han ärlig med att den ekonomiska faktorn var viktig.

– Det har varit många tankar men jag blir inte yngre direkt. Och i den här åldern måste jag prioritera pengarna, säger Hamad.

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

”Ett spännande äventyr”

Till Hammarbys hemsida säger Hamad:

– Jag hade en klar bild av vad jag ville göra när jag skrev på för Hammarby och jag hade två fantastiska år här. Det är otroligt hur mycket man hinner uppleva på två år och jag är väldigt tacksam för all kärlek jag fått, det har varit underbart och jag är fantastiskt stolt över att ha representerat Hammarby. Det känns som att vi står på ett nytt plan nu än när jag kom och det ser väldigt bra ut inför 2019, vilket gör att det känns ännu bättre att ta nästa steg personligen. Jag förstår att folk har haft frågor och tankar efter en intervju jag gjorde nyligen i media men jag vill förtydliga att jag pratade om hur jag själv mådde just då, det var inte tänkt att reflektera min roll i Hammarby. Jag har alltid varit oerhört stolt över att representera klubben och vill gärna komma tillbaka en vacker dag. Det här steget är något jag känner att jag måste ta för egen del. Det känns oerhört utmanande och det ska bli ett spännande äventyr för mig i en mycket bra miljö sportsligt. Dessutom är det så klart ekonomiskt bra. Målet när jag kom till Hammarby var att vi skulle ta nästa steg sportsligt och även på fotbollsplanen få den respekt som den här klubben verkligen förtjänar. Det har hänt mycket på de här två åren och vi har tagit stora kliv rätt riktning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Jiloan Hamad

LÄS VIDARE

”Måste vara realistisk, det blir ingenting mer med Sverige”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jiloan Hamad

Hammarby IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Silly Season Fotboll