Gianluca Curci klar för Hammarby

Italienske målvakten presenterad – AFC reagerar: ”Lite pinsamt”

Då var det klart.

Gianluca Curci, 33, har skrivit på för Hammarby – tre dagar efter att han lämnade AFC Eskilstuna av ”familjeskäl”.

– Det här är en fantastisk möjlighet, säger målvakten till ”Bajens” hemsida.

Turerna har varit många kring Gianluca Curci, 33, de senaste dagarna.

I måndags valde den italienske målvakten att bryta avtalet med AFC Eskilstuna av ”familjeskäl”, enligt klubbens ordförande Alex Ryssholm handlade det om att han längtade hem till Italien.

Men i går, onsdag, uppgav Expressen att Gurci var nära att skriva på för Hammarby.

”Allra högsta nivå”

– Jag hoppas att det inte stämmer, sa Ryssholm till Sportbladet.

Och nu är övergången officiell.

Gianluca Curci har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till sommaren, med option på förlängning med ytterligare 1,5 år. Han ansluter till Hammarby i nästa vecka.

– Det här är en väldigt bra lösning för oss, med tanke på Johans (Wiland) skada. I Gianluca får vi in en etablerad målvakt som spelat på allra högsta nivå. Dessutom kan han nu svensk fotboll efter sitt år med AFC, där han höll nollan hela 18 gånger på 27 matcher under förra säsongen, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”Fantastisk möjlighet”

Curci, med ett förflutet i klubbar som Roma, Sampdoria och Mainz, var förra säsongen en avgörande faktor till att AFC tog sig tillbaka till allsvenskan.

– Det här är en fantastisk möjlighet, att få representera en toppklubb som Hammarby här i Sverige. Jag hade en fin fjolårssäsong, och hoppas nu göra riktigt bra ifrån mig här i Hammarby så att det leder till att min tid i klubben blir betydligt längre än en vår, säger Curci.

När Sportbladet når AFC:s ordförande Alex Ryssholm är han lugn och sansad.

– Vad ska jag säga? Jag vill bara önska honom lycka till. Han hjälpte oss och gjorde sitt för klubben. Jag är absolut inte sur på honom eller besviken. Jag förstår att man vill hitta något bättre i sin karriär, säger Ryssholm och fortsätter:

”Lite pinsamt”

– Men han skulle kanske ha pratat om det i förväg. Jag skulle aldrig stoppa någon, men det är bara den detaljen som är lite känslig. Det är kanske lite pinsamt för honom nu, men alla bitar kommer falla på plats. Kanske kom ”Bajen” med ett så bra förslag att det var svårt att tacka nej. Om spelare inte är nöjda är det svårt att behålla dem. Vi släppte honom och kanske kom Hammarby med ett förslag direkt efter, det kan vara så.

Är du förvånad att han blir kvar i Sverige?

– Det var en chock från början att han valde att stanna i Sverige, men det är historia nu. Vi koncentrerar oss på vårt. Det här var kanske lika oväntat för honom som för oss. Jag har inte pratat med honom.

Ska du göra det?

– Ja. Vi är absolut inte ovänner. Men fansen är kanske lite mer besvikna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.