Här drabbas MFF av dubbla skadesmällar

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Med bara elva dagar kvar till 16-delsfinalen i Europa League mot Chelsea drabbades Malmö FF av dubbla smällar under söndagen.

Både Oscar Lewicki och Guillermo Molins lämnade 0–2-förlusten mot Krasnodar skadade.

– Vi kan inte säga hur mycket som är påverkat, säger sjukgymnasten Jesper Robertsson om Lewickis ljumskproblem.

Ett i stort sett ordinarie Malmö FF inledde bra mot ryska tabelltvåan Krasnodar i träningsmatchen i Marbella under söndagen.

MFF som ”bara” saknade ryggskadade Markus Rosenberg skapade bra chanser genom Marcus Antonsson och Sören Rieks under den första halvleken men utan att spräcka nollan.

Två svenskar i Krasnodar

Krasnodar, med svenskduon Viktor Claesson och AIK-nyförvärvet Kristoffer Olsson från start, kom allt bättre in i matchen men Johan Dahlin i MFF-målet såg till att det var 0–0 i paus.

Matchkvaliteten blev sämre i början av andra halvlek. Då kom det värre smällar för MFF.

Först fick Oscar Lewicki rejält ont och tog sig mot vänster ljumske. Den centrale mittfältaren satte sig ner på arenan Dama De Noches gräs och grimaserade illa.

Nyckelspelaren hjälptes av planen i 51:a minuten och Arnor Traustason kom in i stället.

14 minuter senare kom nästa bakslag för de himmelsblå.

Nästa MFF-skada

Markus Rosenberg-vikarien Guillermo Molins jagade efter en boll, stannade upp i löpningen och tog sig mot baksidan av höger lår. Anfallaren tvingades byta och in kom i stället Carlos Strandberg.

I 81:a minuten styrde landslagsmittfältaren Viktor Claesson in 1–0 i nättaket för Krasnodar bakom en chanslös Johan Dahlin efter fin passning från Sergej Petrov.

De svenska kopplingarna hos Krasnodar fortsatte att straffa MFF. Rasmus Bengtsson fällde en frispelad Wamberto i 81:a minuten och den efterföljande straffen satte den tidigare Kalmar FF-anfallaren, Ari Ferreira, säkert till slutsiffrorna 2–0.

Undersöks vidare

Efter matchen sa MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson om skadorna till utsända svenska journalister och MFF:s hemsida:

– Oscar fick en känning i ljumsken. Först i en duell och sen kom det mer och mer i en löpning. Vi kan inte säga hur mycket som är påverkat, utan får undersöka honom närmare under kvällen och morgondagen.

Och om skadan på Molins:

– Guillermo fick en krampkänning i baksidan. Så vi tog av honom som en säkerhetsåtgärd, säger Robertsson.

Dessutom åkte även inbytte Arnor Traustason på en ful stämpling mot knät men spelade vidare efter vård. Anders Christiansen klev dock av i förtid med en knäkänning.

– Arnór fick en smäll mot knäet. Man får alltid titta närmare när det handlar om knäet. Det var stabilt och bra. Det gör ont men han kunde spela vidare.

– AC drabbades av en liten incident i början på första men knäet var stabilt och funktionen var bra. Det är under kontroll, säger Robertsson.

”På rätt spår”

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler sammanfattade:

– Krasnodar har redan spelat två tuffa matcher här på gräs och detta var vår första. De är före oss och det sa jag redan på förhand.

– Jag är glad över vad spelarna visade. De tog med sig vad vi har tränat på och försökte verkställa det ute på planen. Vi är på rätt spår. Det enda minuset var att vi åkte på några smällar, men jag tror inte det är allt för farligt, säger Rösler.

Publicerad:

LÄS VIDARE