Avslöjade tabben – efter mindre lyckad spelarpresentation

Foto: Real Betis

avSimon Norberg

FOTBOLL

William Carvalho, 26, skrev i går på ett femårskontrakt med Real Betis.

Men eftersom portugisen är på semester efter VM valde La Liga-lagets PR-avdelning att improvisera i sin spelarpresentation.

Resultatet blev mindre lyckat.

Den portugisiske landslagsmittfältaren William Carvalho har i flera omgångar ryktats till Real Betis och så slutligen i fredags skrev han på ett femårskontrakt med spanjorerna.

Övergången bekräftades på La Liga-lagets sociala kanaler.

Redigerade bilden

26-åringen, som för tillfället är på semester efter VM-uttåget med Portugal, kommer så småningom att ansluta till sina nya lagkamrater och inleda den nya säsongen.

Men trots att han ännu inte satt sin fot på Betis träningsanläggning valde klubbens PR-avdelning att publicera en bild på Twitter där Carvalho, iförd lagets träningskläder, poserar tillsammans med nya lagkamraten Marc Bartra.

”Marc Bartra, Här är bilden med din nya lagkamrat”, var budskapet.

Klubben hade helt sonika valt att redigera in nyförvärvets huvud på lagkamraten Júnior Firpos kropp istället för att vänta på portugisens ankomst.

Visade originalet

Den mindre lyckade bildredigeringen ledde till att Real Betis en stund senare valde att pudla.

”Vi hoppas du kan förlåta oss för detta, Júnior Firpo, löd tweeten samtidigt som man lade upp den redigerade kopian tillsammans med originalbilden.

William Carvalho är annars en av flera spelare som tidigare i sommar bröt kontraktet med portugisiska Sporting efter kaoset i klubben där bland annat lagets träningsanläggning stormades av ett femtiotal personer i rånarluvor. Flera spelare utsattes för fysisk våld.

ARTIKELN HANDLAR OM

Real Betis

La Liga