Svenska spelet sågas: ”Stundtals usla”

avRobert Rosén

FOTBOLL

England vann kvartsfinalen mot Sverige.

I Storbritannien gläds man åt succén – och sågar motståndet.

”Sverige var dåliga, stundtals usla”, skriver The Guardian.

Sverige räckte inte till mot England och ”The Three Lions” är nu klara för sin första VM-semifinal sedan 1990.

I de brittiska medierna handlar mycket om bedriften som Gareth Southgates bygge stått för, då de nu tillhör de fyra bästa landslagen i världen.

”England gick på lördagen till sin första VM-semifinal på 28 år, efter att nickmål av Harry Maguire och Dele Alli givit dem en förtjänt 2–0-seger över Sverige”, skriver Daily Mirror.

Svensk vinst = en parodi

De brittiska medierna kan dock inte undgå att skicka en och annan passning till det svenska laget. När The Guardian summerade kvällens liverapportering gjorde de det med att konstatera att det var en rättvis engelsk seger.

”Sverige var dåliga, stundtals usla, men skapade ändå tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Om de hade tagit tillvara på de chanserna och resultatet hade gått deras väg hade det varit en fullständig parodi. En misstänker att England hade mycket mer att ge om de hade behövt det”.

Daily Mail hyllar likt de andra medierna det engelska laget, men lyfter även fram att den svenska prestationen var en klart bidragande faktor till segern.

”Kunde inte få enklare kvartsfinal”

”Sverige var extraordinärt begränsade och till en början oambitiösa. Trots det krävdes det tre fantastiska räddningar från Pickford för att England skulle vinna. Att matchen var utan spänning i slutet, praktiskt taget en promenad i parken, var tack vare målvakten. Självklart ska alla ha beröm. Även om Sverige var dåliga är de ett lag som har slagit ut Holland och Italien i kvalet och gjorde sig av med Tyskland i gruppspelet”.

Chris Waddle, VM-spelare för England 1986 och 1990, uttalade sig i BBC om segern.

”Innan turneringen hade ingen trott att England skulle gå till semifinal. De kunde inte få en enklare kvartsfinal än det här, Sverige hade inte något bortsett från tre bra chanser i den andra halvleken”.

För England väntar semifinal på onsdag, där de ställs mot vinnaren i mötet mellan Ryssland-Kroatien.

Fotbollens världsmästare genom alla tider – herrar 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM