Hammarbys glädjebesked – kvalmatchen flyttas: ”Problem solved”

Det täta matchandet skulle ha ställt till det för Hammarby.

Men nu har Uefa flyttat kvalet mot FK Cukaricki från onsdag till torsdag.

Igår blev det klart att Hammarby är vidare i kvalet till Europa Conference League. Detta efter totalt 4–1 mot slovenska Maribor.

I nästa kvalrunda väntar serbiska FK Cukaricki. Första mötet skulle ha spelats i Belgrad på onsdag. Samtidigt har Bajen match mot Östersund borta på söndag, en match som ÖFK inte vill flytta.

– Jag förstår Östersund, de ligger risigt till i allsvenskan, varför ska de vara schysta mot oss? Men där måste ju förbundet kliva in. Nu åker vi hem fredag, till Östersund lördag, spelar söndag och sedan till Serbien senast tisdag för match onsdag. Uefa bestämde att den spelas på onsdag och där har vi inget att säga till om, sa sportchefen Jesper Jansson till Sportbladet i går.

Men nu står det klart att kvalmatchen har flyttats från onsdag till torsdag på grund av Röda Stjärnan och Partizan, två andra Belgrad–baserade klubblag.

Något som gläder sportchef Jansson:

– Problem solved, skriver han i ett SMS till Sportbladet.

Hammarbys Bjørn Paulsen.
Hammarbys Bjørn Paulsen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.