Domaren Anthony Taylor öppnar upp om Eriksens hjärtstopp

Uppdaterad 2021-11-12 | Publicerad 2021-08-04

Två månader har snart passerat.

Nu öppnar domaren Anthony Taylor upp om Christian Eriksens otäcka kollaps.

– Den mest utmanande situationen i min karriär, säger 42-åringen.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Publiken på Parken var i chock i EM-premiären mot Finland när Christian Eriksen, 29, kollapsade på planen.

Den danske stjärnan drabbades av hjärtstillestånd och fick en defibrillator inopererad för att det inte ska inträffa igen.

Domare i matchen var britten Anthony Taylor, 42, som har hyllats för hur han hanterade situationen.

– De riktiga hjältarna är läkarna och Simon Kjær. Det är fint att få beröm men jag upprepar – det enda jag gjorde var att få in läkarna, säger Taylor enligt Daily Mail.

”Alla var helt överens”

Taylor berättar att han var 10 meter ifrån när mittfältaren rasade ihop – och han insåg direkt att något var väldigt fel.

– Jag har sett personer drabbas av hjärtstopp tidigare, när jag dömde Burnley och Newcastle. Och en av mina kollegor, Eddie Wolstenholme, fick hjärtstillestånd i omklädningsrummet.

– Beslutet att spela vidare togs gemensamt tillsammans med både spelare och förbund, alla var helt överens. Spelarna hade pratat med Christian på FaceTime, som sa att de skulle avsluta matchen.

För Premier League-domaren var situationen den mest utmanande han varit med om.

– Folk tror att vi domare inte har något hjärta, att vi bara är där för att förstöra, men slutsatsen här är att förstå hur människor känner och reagerar. Det handlar om att hantera människor och känslor snarare än att fatta ett drastiskt beslut på två sekunder.