Fotboll

Asllani: ”Vill inte jämföras med Zlatan”

Av: 

Samuel Abrahamsson

Anna Rydén

FOTBOLL

Kosovare Asllani blev i förra veckan klar för Milan.

I klubben finns redan Zlatan Ibrahimovic men Asllani vill inte jämföras med honom.

– Jag vill inte jämföras med någon spelare och inte med Zlatan heller, säger hon.


TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN 2022 – TÄVLA HÄR!

Efter tre år i Real Madrid så byter Kosovare Asllani klubb. I förra veckan blev det klart att hon ska spela de kommande åren i Milan.

– Det fanns intresse från andra toppligor men jag har gått mycket på min egen känsla och vad jag vill, Jag älskar att testa på nya länder och lära mig nya språk och därför har Italien varit lite på min lista, säger hon om klubbvalet i en chatt med Sportbladets läsare.

PLUS: Sportbladets profiler: Så slutar fotbolls-EM – de tar guld


I Milan finns sedan tidigare Zlatan Ibrahimovic och hon fick frågor hur hon ser på att spela i samma klubb igen som svensken.

– Det kommer inte att påverka mig nånting för jag fokus på mitt och vad jag ska göra i mitt lag så det är inget jag tänker på överhuvudtaget. Sedan är han en jättestor spelare och har gjort fantastiska resultat med Milan och det svenska landslaget men jag har fullt fokus på mitt, säger hon.

”Finns inga likheter”

Det är inte första gången Asllani är i samma klubb som 40-åringen utan båda var i PSG samtidigt för några år sedan. Och på frågan om att det hamnar i fokus nu igen så svarar hon:

– Det brukar bli lite så, det var lite samma stuk när jag gick till PSG. Men jag är min egen spelare och person och jag vill inte jämföras med någon spelare och inte med Zlatan heller. Det finns egentligen inga likheter tänkte jag säga. Men jag vill fokusera på mitt och vill inte jämföras, säger hon.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Kosovare Asllani vill inte jämföras med Zlatan.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Thorén: Sverige lyfter med Asllani

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Kosovare Asllani