Smällar för Dif – tvingas till dubbla byten

Två mål men också två avbräck.

Båda de centrala mittfältarna Rasmus Schüller och Hampus Finndell hade lämnat Djurgårdens kvalmatch mot Sepsi efter en halvlek.

– Väldigt tråkigt att inte kunna fullfölja hela matchen, säger en haltande Hampus Finndell till Sportbladet.

Resultatet i halvtid var bra men Djurgården tvingades också till dubbla byten i den första halvleken av returmatchen mot rumänska Sepsi.

Efter en knapp halvtimmes spel vinkade Djurgårdens tränare Kim Bergstrand till sig Emmanuel Banda som gjorde sig redo för inhopp. Anledningen visade sig kort därefter när Rasmus Schüller satte sig ner på planen och fick sitt lår lindat.

PLUS: Kristoffersson: Länge sedan Djurgården mådde så här bra


Senare i första halvlek satte sig även målskytten Hampus Finndell ner innan han fick behandling. Finndell spelade vidare i några minuter men när halvleken var slut var också Finndells match slut.

”Lite samma grej som mot Värnamo”

Efter matchen är tränare Thomas Lagerlöf fåordig om mittfältsduons status.

– Ingen aning. Det är så i fotboll. Vi har varit i stort sett skadefria. Sen small det både här och där. Hoppas att det inte var något som blir långvarigt i alla fall, säger Lagerlöf.

Schüller själv kommer till den mixade zonen efter matchen och beskriver sin status som ”okej”.

– Jag hade lite problem efter Värnamo-matchen. Träningarna mellan matcherna gick helt okej så vi gjorde bedömningen att jag kunde starta. Sen började jag känna lite samma grej som mot Värnamo, säger den finländske mittfältaren.

Haltande Finndell

Desto värre verkade det vara med Hampus Finndell, som haltade tydligt när han nådde Sportbladets mikrofon efter matchen.

– Jag fick ett skott på stortån efter en andraboll på en hörna. Som gjorde att jag fick väldigt, väldigt ont. Jag kunde nästan inte spela klart halvleken, säger Finndell, samtidigt som han blickar ned på sin sandalförsedda och inlindande fot.

Misstänker du att tån kan vara bruten?

– Ingen aning. Jag ska kolla upp det imorgon. Väldigt tråkigt att inte kunna fullfölja hela matchen, men vi gör en otroligt bra match här hemma.

Men du kunde spela klart halvleken, var det på rent adrenalin?

– Ja, det handlade om att bita ihop halvleken ut och försöka köra på.

Sent återbud för Neurath Bengtsson

Lägg därtill att Djurgården tvingades till en sen ändring i startelvan när Pierre Neurath Bengtsson ersattes av Elias Andersson.

– Han gjorde sig illa på uppvärmningen när han slog till bollen på något sätt, säger tränare Lagerlöf.

Trots alla återbud vann Djurgården till sist med 3–1. Resultatet betydde 6–2 totalt i dubbelmötet och Djurgården ställs nu mot Apoel FC i playoff till Europa Conference League.

Hampus FInndell tvingades utgå.
Hampus FInndell tvingades utgå.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.