ÖFK:s förlustsvit bruten efter hattrick av Blair Turgott

Blair Turgott har räddat Östersunds FK ur lagets avgrundsdjupa förlustsvit.

Han stod för ett hattrick i 3–1-segern mot det annars så formstarka Elfsborg.

– Det var en massiv seger, säger Turgott i Discovery efter matchen.

Östersunds FK har fått med sig den första segern sedan maj efter att ha besegrat Elfsborg på Jämtkraft arena under söndagen.

– Jag är otroligt stolt över vad laget levererade idag, säger tränaren Per Joar Hansen i Discovery+.

Elfsborg var inför mötet allsvenskans formstarkaste lag, medan ÖFK var seriens formsvagaste lag. Lagen hade med sig tio segrar – respektive tio förluster – från de senaste tio omgångarna.

Därför fick Elfsborg en kalldusch halvvägs in i den första halvleken, när ÖFK tog ledningen efter att backen Christopher McVey bjudit Blair Turgott på en passning rakt framför Elfsborgsmålet – en chans som ÖFK-anfallaren tog vara på.

”En massiv seger”

Men när Turgott gjorde 2–0 var det inte på tur – utan genom skicklighet. Då placerade han bollen rakt i krysset från mitten av motståndarnas planhalva – och fullbordade i andra halvlek sitt hattrick, när han i ett så gott som eget anfall studsade in 3–0 via Elfsborgsspelaren Leo Väisänen.

– Det var en massiv seger, säger Turgott i Discovery efter matchen.

Det är Turgotts andra hattrick för säsongen.

ÖFK hade även en andra hjälte, längre ned på planen. Målvakten Aly Keita höll undan det pressande Elfsborg under ordinarie tid – men fick inte hålla nollan när Samuel Holmén fick ett tröstmål på straff för Elfsborg på tilläggstid.

Rött kort till Gudjohnsen

Matchen avrundades dock med bråk.

En stökig situation ledde till att ett rött kort delades ut till Sveinn Aron Gudjohnsen efter att han slagits med Noah Sonko Sundberg framför ÖFK-målet, precis i matchens sista sekunder. Aly Keita, som var en av de många spelare som anslöt sig till bråket, fick även gult kort efter sitt agerande.

I Elfsborg var besvikelsen total efter den första förlusten sedan maj. I sändningen beskrev lagkaptenen Johan Larsson matchen som ”en engångsföreteelse” – som speglade att ”det är elva man som inte kommer upp i nivå” och att man inte lyckades ta vara på chanserna man skapade.

– Keita var omutlig idag, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.