Guardiola svarar Evra: ”Vill väl återvända till United”

Publicerad 2022-05-11

Både Pep Guardiola och Antonio Conte svarar på kritik och Steven Gerrard anser att domare Jon Moss pension inte kommer en dag för tidigt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS MOTATTACK

Pep Guardiola avfärdar Patrice Evras påstående att tränaren inte vill ha spelare med personlighet eller ledarkvaliteter. Den förre Man United-spelarens uttalande kom i samband med Citys uttåg mot Real Madrid i Champions League. 

Evra menade att klubbens problem delvis är att de inte har karaktärer som står stadigt när det stormar. 

– Manchester City behöver ledare men Guardiola vill inte ha ledare. Han vill inte ha personligheter. Han är ledaren. När de hamnar i klubben vill de inte… de har ingen på planen som kan hjälpa dem, säger fransmannen.

– City har begått ett misstag, det är sanningen. De är traumatiserade. De påminner mig om PSG, en klubb baserad på pengar. Real Madrid har också pengar men det finns en historia bakom; Manchester City har bara pengar och spelare går enbart dit på grund av detta. 

Guardiola bemötte åsikterna på sin presskonferens.

– Skulle jag inte vilja ha personligheter? Okej, jag håller inte med Patrice! Jag spelar inte. Jag behöver personligheter och bra spelare på planen, säger spanjoren enligt Manchester Evening News.

– Jag läste det inte och vet inte (vad han har sagt). Jag har haft trevliga, fantastiska spelare tidigare som manager i Barcelona, Bayern München och här. Jag hade kunnat skriva ihop en lista baserat på deras personligheter och karaktärer. Majoriteten av dessa har vunnit VM, EM, Champions League och ligor. 

– Kanske har Evra rätt, eller så vill han kanske bara leverera ett bra citat och få chansen att återvända till Manchester United och jobba där. Kanske har han en bra chans nu.

Guardiola.
Guardiola.

DAGENS CITAT

– Om jag har pratat med Jon Moss? Nej. Jag hoppas att hans insats studeras, säger Steven Gerrard till Sky efter Aston Villas 1–2-förlust mot Liverpool.

När reportern påpekar att domare Moss lägger pipan på hyllan efter säsongen svarar tränaren:

– Ska han? Bra.

DAGENS MOTATTACK II

Antonio Conte har inte mycket till övers för Jürgen Klopps kritik av Tottenhams defensiva fotboll. Italienaren gavs möjlighet att svara kollegan på presskonferensen inför derbyt mot Arsenal – och höll inte igen.

– Jürgen är en intelligent människa. Han är väldigt smart. Han var frustrerad efter matchen, säger Conte enligt Daily Mail.

– Samtidigt är det viktigt, för vilken tränare som helst, att lära sig att fokusera på sitt eget lag efter en match. Att fokusera på sin motståndare innebär att man vill hitta en ursäkt eller alibi eftersom det man själv gjorde inte fungerade.

Klopp menade att han ”personligen inte gillar den typen av fotboll” som Conte förespråkar.

DAGENS SILLY

Arsenals potentiella värvning av Youri Tielemans hänger på om klubben tar Champions League-platsen eller ej, menar Daily Mail. Leicester kan tänka sig att sälja mittfältaren vars kontrakt löper ut nästa år och Londonklubben uppges visa stort intresse.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.