Alvbåge rasar mot trapporna på Grimsta IP

”Ta bort trapporna innan någon dör”

John Alvbåge med flera har fått nog av trapporna på Grimsta IP.

Nu vill målvakten att trapporna tas bort.

– Det är bara en tidsfråga innan något händer, säger 39-åringen.

Det är i ett klipp på Twitter som John Alvbåge går hårt åt trapporna intill planen på Grimsta IP.

– Vi har alltså, en, två, tre, fyra, fem, sex sådana här trappor som de har byggt max två meter från sidlinjen på ena sidan av arenan. Ta bort de här trapporna innan någon dör, ni ser hur nära det är. Helt jävla livsfarligt. Jag säger det nu innan något händer, gör något åt det, nu, säger Akropolis-målvakten till klippet.

Alvbåge skrev på för Akropolis i våras – därmed fick han också Grimsta IP som ny hemmaarena.

”Skyddar ingenting”

– Varför har de ens sex stycken monterade järntrappor? Vad har man missat i designen här? Vad har man tänkt?, säger han när Sportbladet når honom.

– Sedan märker man att de som har gjort det här, att de har tänkt: ”Det kanske inte är så bra, men vi sätter några gummirör på utsidan, det hindrar nog eventuellt om någon springer in i det”. Det är inget skydd för fem öre, men i och med att de ändå lagt manken till att skydda då har någon, någon gång, tänkt tanken: ”Aj, aj, aj, det här kanske inte är så bra, men vi skyddar lite här” – och så sätter de dit slangarna som ska skydda. Det skyddar ingenting.

39-åringen berättar att flera i laget sagt att det är ”helt jävla livsfarligt”, men att det inte har gjorts något gällande problemet.

”Vad är det för jävla trappor?”

Nu vill Alvbåge se att någon åtgärd görs.

– Det är bara en tidsfråga innan något händer. Varför ska du ens ha trappor, de fyller ingen funktion. Och vad är det för jävla trappor? Sylvassa industrijärntrappor precis jämte plan. Helt ofattbart. Skruva bort, gör om. Det här är bara en stor plump. Jag är extremt kritisk, jag tycker det är helt sjukt.

– De har hjul under sig, det är bara att lossa skiten, rulla bort det och sätt det på någon industrilokal. Inte på en fotbollsarena ut mot planen. Jag fattar ingenting.

39-åringen avslutar:

– Någon från förbundet måste ha gått och satt en ”okej-stämpel” och sagt: ”Men det här är bra, nu spelar vi”. Det är för mig helt ofattbart hur man inte tänker på det här.

Sportbladet har sökt SvFF för en kommentar.


Stryktipset i sista stund: Jackpott – expertens skrällar och drag


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.