London Calling

Ryker ihop i Ronaldo-diskussion: ”Vad är poängen med honom?”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Känslorna kokade över i samband med Manchester Uniteds oavgjorda möte med Chelsea och Harry Kane rycker ut för att hjälpa en supporter.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Chelseas 1–1-möte med Manchester United framkallade heta diskussioner i England. Inte minst på grund av Michael Carricks beslut att bänka Cristiano Ronaldo, något som endast hänt fyra gånger i ligaspel under portugisens nio senaste säsonger.

Roy Keane och Jamie Carragher i hätsk debatt

Roy Keane var dessutom mäkta irriterad över Carricks kommentarer efter matchen som sade att interrimtränaren var ”stolt” över spelarnas ”positiva inställning”.

– Jag håller inte med om någonting han säger i den där intervjun, muttrade Keane i Sky Sports sändning och skickade en passning till klubbledningen och dess anställningar:

– Lojalitet inom fotbollen? Om du vill ha lojalitet, skaffa en hund.

Det var däremot samtalet om Ronaldo som väckte starkast känslor. I ena ringhörnan befann sig Keane, som hävdar att 36-åringen alltid bör starta de viktiga matcherna. Motpolen blev Jamie Carragher som tycker tvärtemot.

– Ronaldo är inte spelaren han en gång var, han levererar fortfarande mål för United men jag tycker inte att det borde bli en stor grej om han inte startar varje match eller plockas av, säger Carragher.

Keane:

– Detta är en stor match dock, Jamie. Jag förstår om det är en gruppspelsmatch i Champions League när United redan är vidare men detta är en stor Premier League-match. Om man stöter på Ronaldo ute på parkeringen möter man en kille som har vunnit allt. Han har kommit tillbaka till United för att försöka lyfta klubben. Självklart vill man spela honom i alla matcher.

– Det vill alla spelare ju!, invänder Carragher.

Duon börjar sedan diskutera Ronaldos (bristande) presspel. Keane menar att portugisen ”inte har pressat på 4–5 år” och att det därmed inte bör vara ett problem. Carragher menar å sin sida att det aldrig fanns en tydlig plan när han värvades in.

– Paris Saint-Germain värvade Lionel Messi. Manchester United värvade Ronaldo. Är PSG närmare att vinna Champions League jämfört med förra säsongen? Är Manchester United närmare Premier League-titeln? Nej, detta är en lagsport, säger Carragher.

Keane:

– Ronaldo hade aldrig fått United att vinna ligatitlar igen.

Carragher:

– Så vad var då poängen med att värva honom?!

Roy Keane lyfter faktumet att Ronaldo - nästan på egen hand - säkrade avancemang från Champions League-gruppen genom en rad viktiga mål.

Carragher anser ändå att en 36-årig värvning rimligen måste indikera att man vill vinna nu, ”inte om 4–5 år”.

– Starta (Mason) Greenwood nästa match, starta (Jadon) Sancho. Det fanns ingen poäng med att värva honom, säger experten.

Daily Mails sportetta.

HELGENS STATS

Evertons lovande start på säsongen är ett minne blott. Klubben har inte vunnit på sju raka matcher, deras längsta segerlösa svit på fem år. Nästa omgång väntar dessutom lokalrivalen Liverpool.

HELGENS RÄDDNING

Nära 3000 Tottenham-supportrar strandades i Burnley när mötet mellan lagen ställdes in på grund av kraftigt snöfall. En av dessa var ett 31-årigt fan som rest hela vägen från Dallas, en resa som involverade flyg, tåg och bussturer, för att sedan konstatera att matchen inte skulle spelas. Harry Kane uppmärksammade också mannens otur och har nu bjudit in honom till en hemmamatch där han kommer stå som anfallarens gäst.

Inte ens Sean Dyche, som inspekterade planen iklädd endast skjorta, ansåg att det gick att spela fotboll på Turf Moor under söndagen.

– Det är ett gemensamt beslut som fattats, insisterade Burnley-tränaren.

HELGENS HINT

Pep Guardiola ser slutet i Manchester City. Tränaren har visserligen uttalat sig tidigare om det kontrakt som sträcker sig till 2023 men chansen att han blir kvar i England verkar inte särskilt stor.

– När vi avslutar här hade jag gärna velat uppleva ett europeiskt mästerskap, ett VM. Jag skulle vilja uppleva det men jag inser att det inte är lätt att hitta normalt eftersom jobben är så få, säger Guardiola enligt Metro.

– Så det blir svårt. Jag vill det, men samtidigt, händer det inte kommer jag träna en klubb. Om jag kommer tillbaka till England kommer det alltid vara Manchester City, jag tror inte att jag kommer träna en annan klubb i England.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Manchester United