Förslaget: 25 minuters paus i fotboll

25 minuters paus i en fotbollsmatch?

Det när något som kan bli verklighet i framtiden.

Fotbollens regelstyrande organ, Ifab, ska nu utreda saken.

Sedan urminnes tider har fotboll spelats i två halvlekar på 45 minuter vardera med 15 minuters paus.

Men nu kan det komma och förändras och pauserna förlängas till 25 minuter för att kunna möjliggöra pausunderhållning likt den som är i Super Bowl varje år.

Idén kommer från det sydamerikanska fotbollsförbundet CONMEBOL som menar att det skulle gynna deras tävlingar och att man vill förbättra upplevelsen för fansen.

Förbundet anser också att tränarna skulle kunna förbereda sina lag mer taktiskt till den andra halvleken vilket i sin tur skulle leda till en högre kvalitet på plan.

Shakira och Jennifer Lopez under Super Bowl i fjol.
Shakira och Jennifer Lopez under Super Bowl i fjol.

Förkastades redan 2009

På torsdag ska Fifas organ för att genomföra förändringar inom fotbollen, International Football Association Board (IFAB), ha ett årligt möte och enligt Daily Mail ska frågan om att förlänga pausen diskuteras i slutet av mötet.

Samtidigt är det inte första gången förslaget diskuteras. Redan 2009 diskuterades det men förkastades när supportrar världen över ställde sig emot det kraftigt eftersom man ansåg att det skulle kommersiella fotbollen än mer och gjordes enbart för att tjäna pengar.

Daily Mail skriver att det är otänkbart att man kommer gå vidare med förslaget mer den här gången heller. Företrädare för IFAB ska bland annat vara rädda för att längre pauser kan öka risken för skador på spelarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN