Rikard Norling firade segern på ståplats

NORRKÖPING/STOCKHOLM. IFK Norrköping hakar på i toppstriden.

Efter segern mot Hammarby agerade tränaren Rikard Norling hejaklackledare på ståplats.

– Det är där the magic happens, säger han.

Efter 3–1 hemma mot Hammarby ligger Norrköping endast två poäng bakom tabelltrean Malmö FF – som åkte på en chockartad förlust hemma mot Mjällby.

Skytteligaledaren Samuel Adegbenro svarade för två nya mål i segern, och Platinumcars arena gungade efteråt. Efter den första hemmamatchen utan publikrestriktioner begav sig tränaren Rikard Norling till Curva Nordahl, där han satte i gång en ramsa med fansen.

– Det var fint. En fin upplevelse. Det är där the magic happens you know. The cribs and those things, säger Norling med vad som går att tolka som en oväntad, gammal MTV-referens.

Var det självklart att springa upp?

– Nej. De ropade så då blev det så.

”Önskade att han skulle sjunga om Bajen...”

Segern grundlades i första halvlek, där ”Peking” ryckte åt sig en 2–0-ledning.

– Vi vinner matchen, kämpar hårt. Vi har jobbat hela veckan med målbilden att vi vill uppleva en fest här, säger Norling.

Lagkapten Linus Wahlqvist uppskattade att se sin tränare kila upp på ”Curva Nordahl” efter slutsignalen.

– Mäktigt. Det är Rikard i ett nötskal. Kul att han tar sig till vår publik och att de tar till sig honom. Han är en karaktär och mycket känslor hos honom, säger Wahlqvist.

Jonathan Levi stämmer in:

– Jag hade ingen aning vad han drog för låt. Vi önskade att han skulle sjunga om Bajen men det ville han inte den jäveln...

”Blev chockad”

Det var av förklarliga skäl också ett gäng IFK Norrköpingsspelare som var oerhört lyckliga efter att ha fått spela, och vinna, inför en fullsatt hemmaplan igen.

– Det är jävligt mycket mer speciellt och mäktigt än man minns det. Jag kom hem under corona och har varit borta från den här publiken i tre år, säger Linus Wahlqvist.

För Jonathan Levi var det första gången i Norrköpingströjan.

– Att känna det här. Att det skulle vara exakt så här... Det kunde jag inte tro. När man kollade på Curva Nordahl hur det såg ut så blev jag så chockad. Så mycket folk som går in där. Så mycket folk som vill vara där. Det var så imponerande. Jag och mina lagkamrater och hela klubben är så tacksamma.

Nya Adegbenro-mål

Skytteligaledaren Samuel Adegbenro var också tagen av publikens fullskaliga återkomst.

– Jag tänkte: ”Det här är galet”. Det var osannolikt. De skrek, jag såg flaggorna, och tänkte ”Oh my god, i dag måste vi vinna, annars är vi döda”, säger tvåmålskytten och skrattar.

En tvåmålsskytt som, med sitt bidrag i 3–1-segern, utökade sin skytteligaledning.

– Jag tänker inte mycket på det. Oavsett vad jag gör så är det tack vare laget. Alla jobbar stenhårt och gör det enkelt för dem. Jag vill tacka dem och ledarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.