Kristoffer Nordfeldt: Familjelivet blev avgörande för AIK-beslutet

Kristoffer Nordfeldt
Kristoffer Nordfeldt

Kristoffer Nordfeldt ska efter tio år utomlands spela allsvensk fotboll i AIK – men bara fram till årsskiftet.

En win-win, för honom och klubben, säger han och förklarar en av orsakerna till sitt beslut:

– Nu kan jag vara med familjen på ett sätt som jag inte kunnat på väldigt länge, säger han på en digital pressträff.

Planen var egentligen att fortsätta att spela utomlands i höst, men när möjligheten att spela för AIK dök upp efter EM i sommar, föll många pusselbitar på plats för 32-årige Kristoffer Nordfeldt.

– Den här lösningen passade parterna väldigt bra. Jag hjälper AIK avsluta säsongen på bästa sätt, samtidigt som den här helhetslösningen blir den bästa för min karriär, säger landslagsmålvakten som kommer senast från den turkiska superligan och Genclerbirligi.

Pandemin har påverkat livet för utlandssvenskarna inom fotbollen. Målvakten Kristoffer Nordfeldt inräknad.

– Ingen har väl missat pandemin som pågått. Med alla restriktioner i Turkiet, har det påverkat familjen. Det blev en jobbig situation. Men nu kommer jag kunna vara med familjen på ett sätt som jag inte har varit på väldigt länge, säger han.

”Kommer bli stor skillnad”

Nordfeldt är uppvuxen i Stockholm, har familj och vänner i staden – och är fostrad i Brommapojkarna.

– Jag är naturligtvis jätteglad. Det är skönt att komma hem, säger han och fortsätter:

– Sen ska jag väl inte sticka under stol med att det kommer bli stor skillnad på att spela med AIK, jämfört med BP på Grimsta IP för tio år sedan. Jag ser verkligen fram emot att få spela Stockholmsderbyn. Det ska bli fantastiskt kul.

Gällande framtiden är Nordfeldt förtegen. Någon fortsättning i AIK är enligt honom inte diskuterad – men han har heller inga uttalade planer på att flytta utomlands igen i januari.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.