Djurgårdens trio kan vara tillbaka mot Apoel

Hampus Finndell, Rasmus Schüller och Pierre Neurath Bengtsson missade matchen mot Kalmar.

Nu ser Djurgården ut att få tillbaka trion.

– Alla tränar i dag, säger Thomas Lagerlöf.

En tuff vecka väntar för Djurgården med tre matcher på sju dagar. Laget har varit i stort sett skadefritt under säsongen, men mot Kalmar saknades Pierre Neurauth Bengtsson, Rasmus Finndell och Rasmus Schüller på grund av skadeproblem.

Trion ser dock ut att kunna vara tillbaka till morgondagens Europa Conference League-playoff mot Apoel.


Sportbladet sänder Djurgårdens playoff till Europa Conference League

– Vi har inte riktigt tränat än, men det ser väl ganska bra ut. Jag tror inte att någon är struken på förhand, mer än Elliot Käck och Linus Tagesson. säger Thoms Lagerlöf och fortsätter: 

– Alla tränar i dag utom Albion (Ademi) som är sjuk. Men det såg mycket bättre ut i dag.

Rasmus Schüller jublar.
Rasmus Schüller jublar.

”Konstigt beslut”

Djurgården ville flytta lördagens match mot Varberg till 1 september på grund av det täta matchandet men fick nej av tävlingskommittén. Sportchefen Bosse Andersson reagerade starkt på beslutet och även Lagerlöf är besviken.

– Konstigt beslut tycker vi. Men vi har vetat hela tiden att det kommer bli ett tajt schema och vi kommer göra det som krävs för att vinna fotbollsmatcher oavsett om vi spelar varje dag, säger han.

Det råder ingen tvivel om att det är mycket som står på spel mot Apoel. Bosse Andersson kallade matcherna för ”de kanske viktigaste i klubbens historia”.

– Han gillar att lägga press Bosse, men det är klart att det är viktigt. Djurgården är en så fin och anrik förening så vi ska vara ute i Europa. Nu har vi en jättemöjlighet att göra det. Vi har gjort ett jättebra kval än så länge, men vi har inte vunnit något än. Vi måste upp i samma prestation och samma hänsynslöshet i de här matcherna också. Det blir något att bita i, säger Magnus Eriksson.

Edvardsen riskerar avstängning

Cypriotiska Apoel har inte startat sitt ligaspel än, vilket har gjort laget svårscoutat.

– Det har bara varit matcher mot ganska svagt europeiskt motstånd så lite svårare att veta hur de agerar under press för de har totaldominerat de matcherna. Men de påminner en hel del om Rijeka, med många spelare med hög individuell skicklighet men att det kanske inte riktigt sitter ihop än säger Lagerlöf.

Victor Edvardsen har två gula kort och riskerar att bli avstängd i returen om han varnas i morgon.

– Det blir kort ibland, vi har pratat om det. Speciellt inför förra matchen med en domare som har ett väldigt högt snitt på kort. Det blir gula kort, men vi måste fokusera så att vi tar de gula korten när det krävt, säger Lagerlöf och fortsätter:

– Det är klart att vi har med sådant i beräkningarna.


PLUS: Allsvenskan inifrån: Så värvade Hammarby jättetalangen gratis

Pierre Neurath Bengtsson.
Pierre Neurath Bengtsson.
Hampus Finndell.
Hampus Finndell.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.