”Zlatan är välkommen när han är sugen”

Öppnar för Zlatan i landslaget: ”Skulle ringa...”

Foto: Anders Wiklund/TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM.

Men nu kan han göra comeback – om Sverige tar sig till VM.

– Det är inte alls omöjligt att man skulle ringa honom i det fallet, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren i Olof Lundhs podcast.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR ÅN
Assisterande förbundskapten Peter Wettergren och förbundskapten Janne Andersson

I somras meddelade Zlatan Ibrahimovic, 35, att han slutar i det svenska landslaget.

– Var jag än åker kommer jag alltid ta med mig den svenska flaggan och vara stolt över den. Så besviken kommer jag aldrig vara, sa Zlatan på en presskonferens.

Och sedan dess har nye förbundskaptenen Janne Andersson inte gjort något övertalningsförsök.

”Inte omöjligt...”

Men nu meddelar landslagsledningen att det kan bli aktuellt med en Zlatan-comeback – om Sverige tar sig till VM i Ryssland 2018.

– Det skulle väl inte vara omöjligt nu när du ställer en sådan fråga. Men jag tror att vi skulle få reda på om Zlatan var hungrig och sugen på att spela i ett svenskt A-landslag igen. Den kontakten skulle han ha med någon på förbundet. Men det är inte alls omöjligt att man skulle ringa honom i det fallet. Jag menar, han är ändå en av världens bästa fotbollsspelare, så han är välkommen i det svenska A-landslaget när han känner sig sugen och vill bidra, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren i Olof Lundhs podcast.

”Det som driver oss”

Och målet är fortfarande att ta sig till VM-slutspelet nästa sommar.

– Det är klart att det som driver mig och det som driver Janne är att vi ska till Ryssland. Om man sedan ska titta på ranking så ska vi kanske komma trea i vår grupp, för både Frankrike och Holland är klart högre rankade än vi. Så på det sättet ska vi inte ställa de kraven på det här svenska landslaget, att ta sig till VM i Ryssland. Men jag vill vinna allt jag ställer upp i, och det finns inget undantag i det här, säger Wettergren.

Sverige ligger just nu trea i VM-kvalgruppen, tre poäng efter Frankrike som innehar direktplatsen.