Zlatan Galaxys hjälte med två nya fullträffar

Slog till för fjärde matchen i rad

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Sex mål – på fyra matcher.

Där har ni Zlatans imponerande facit efter att ha gjort båda Galaxy-målen i 2–0-segern mot Philadelphia i natt.

– Antingen så sov domaren eller så njöt han bara av mitt mål, säger Zlatan som fick vänta på att bomba in en straff efter lång VAR-granskning.

Zlatan missade två matcher på grund av en hälseneskada han ådrog sig i MLS-premiären i början av mars. Sedan comebacken har svensken varit glödhet. Han vet fortfarande inte hur det känns att lämna planen mållös den här säsongen.

I natt Zlatan öppnade målskyttet i 27:e minuten när han tryckte ner sin försvarare och nickade in ett inlägg från vänster.

Knappt tio minuter senare gjorde svensken sitt sjätte mål för säsongen – på blott fyra matcher. Målet kom på en straff som han distinkt krutade in vid vänstra stolpens nätmaskor. Zlatan lyckades behålla fokuset trots ett långt uppehåll på grund av VAR-granskning.

– Det tar för lång tid absolut, men ger han mig straff så klart att jag tänker slå den, det är inte så att jag ger bort en straff. 

– Förra veckan stal de ett mål från mig, men misstag kan domare som är mänskliga göra.  Med VAR kan man inte göra misstag, men jag vet inte vad den som satt i den där kuren gjorde. Antingen så sov han eller så njöt han av mitt mål, säger Zlatan och drar ner skrattsalvor i pressrummet.

Fortsätter Zlatan i det är måltempot (1,5/match) kommer han pulverisera målrekordet i MLS, som sattes förra säsongen av Atlantas Josef Martinez på 31 mål.

”Om han får vara frisk, vem vet då hur många Zlatan kan göra”, skriver Dylan Butler på LA Galaxys hemsida.

Ja, skulle Ibra mot all förmodan hålla samma snitt och inte missa en enda match till så innebär det 42 mål när säsongen är slut.

Bäst på nio år

Starten som LA Galaxy fått på den här säsongen är den bästa sedan 2010. Nattens seger mot Philadelphia Union var Galaxys fjärde raka hemmaseger.

Galaxy är efter sex spelade matcher trea i västra konferensen, fyra poäng bakom ledaren och ”lillebror” LA FC.

Alla matcher i MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.