Lagerlöf: ”Vi är världens sämsta tränare”

avPer Bohman, Simon Bank

Småturlig seger mot IFK Göteborg.

Då sågade Thomas Lagerlöf sig själv och kollegan Kim Bergstrand.

– Nu sitter jag här och känner att Djurgården har världens två sämsta tränare. Kan vi inte få spelarna att prestera bättre? frågar sig Lagerlöf.

En man mer och ledning. Ändå blev Djurgården stundtals utspelade av IFK Göteborg på Tele2 Arena. Under perioder var hemmalagets ordentligt tillbakapressade och Blåvitt fick också in ett sent kvitteringsmål via supertalangens Benjamin Nygren fina avslut.

I slutminuterna såg dock Mohamed Buya Turay till att Djurgården fick med sig segern efter att ha slagit in 2–1 på ett vasst inlägg från duktige Jonathan Ring.

Poya: ”Vi gör det mesta rätt”

IFK Göteborg hade svårt att acceptera slutresultet.

– Totalt sett är det en match där vi gör det mesta rätt. Vi pressar högt och stör Djurgården, och när vi är låga står vi rätt. Vi kontrar bra, skapar vassa målchanser och skapar ett momentum där vi varierar vårt spel. Sen är Djurgården fortfarande ett väldigt bra fotbollslag, de får lite för mycket yta i början av andra och gör 1-0, och jag tänkte ”hur ska det här påverka oss”. Ingenting, säger Poya Asbaghi.

Blåvitts tränare kände helt enkelt att laget förtjänade mycket mer utifrån sin insats.

– Jag tänkte samma sak när vi fick utvisningen: hur ska det här påverka oss?, men det var samma där: ingenting. Poängen vi hade vid 1–1 var vi värda. Men återigen så straffar de oss på slutet, och det känns blytungt efter en sådan insats. Hur besviken jag än är så vet jag att jag kommer att vakna imorgon och vara stolt.

Vi är världens sämsta tränare

Efter matchen skämdes nästan Djurgården över segern. Tränaren Thomas Lagerlöf var bedrövad över såväl lagets som sin egen insats.

– Jag förstår att Poya är besviken, för vi möter ett väldigt bra Göteborg idag. Idag så sitter jag här och känner att Djurgården har världens två sämsta tränare. Kan vi inte få spelarna att prestera bättre?

Laget var stillastående, fantasilösa och inaktiva. Även med en man mer lyckades de inte äga bollinnehavet.

– Allt som var bra senast mot Örebro är borta nu. Vi spelar långsamt, stillastående, det är noll variation. Väldigt mycket går galet, vi räddar poängen med individuella prestationer, vi ska vara väldigt tacksamma för de här poängen. All heder till IFK Göteborg.

Jonathan Ring, som räddade tre poäng med två fina assist, höll med sin tränare:

– Vi gör en riktigt dålig match i dag. Verkligen. Men därför var det också starkt att vinna den.

Segern betyder att Djurgården går upp på en delad serieledning i allsvenskan tillsammans med Häcken.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM